Arçelik Nofrost Buzdolabı Alt Soğutucusu Çalışmıyor

schatz05

Üye
Katılım
20 Tem 2010
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
slm arkadaşlar arçelik nofrost buzdolabımın alt bölmesi fazla soğutuyordu kademe 0 da iken yani sebzeleri bile neredeyse donduruyordu..daha sonra termostadı söktüm vidasından ayar yaptım biraz düşürdüm,bu arada termostatın alt kaplamasında reziztans varmıs resistansın soketini çıkardım sanmıştımki eski tip termostat siviç vazifesi görür diye soketin ucunu kısa devre yaptı evin sigortası attı..neyse ayar yaptıktan sonra taktım yerine biraz soğutması düştü 15 gün felan çalıstıktan sonra şimdi çok az soğutuyor,,içeri hava üflemiyor gibi görüyorum..üst taraf derin dondurucu normal calışıyor..alt tarafın termostatı normal vazifesini yapıyor soğuğunca kapağını kapatıyor..acil bana bi yardımcı olurmusunuz lütfen ne yapmam gerek? simdiden teşekkürler
 
slm arkadaşım,
anladığım kadarıyla cihazın alt rezistans soketini kısadevre ettirmişsin:) eline sağlık. cihazda elektronik kart var ise onunda bazı yerlerine kısadevre ile zarar vermiş olabilirsin, bu çıkardığın soketi yerine bağlarken gevşek kalmışta olabilir.. bu rezistans çalışmaz ise hava gelen kanal buzlanarak tıkanıyordur.
 
hiç sevmediğim bir iş. işten anlamayıp da elinden geldiğince birşeyler yapmak isteyerek dolabın sağını solunu kurcaladığı müşterinin sıkıntısını çözmek :)
 
teşekkürler..evet dediğiniz gibi hava üflemiyor
 
mrb arkadaşlar bende arçelik 5233 var derin dondurucu çalışıyor ama alt çalışmıyorr yardımcı olabı
 
mrb arkadaşlar bende arçelik 5233 var derin dondurucu çalışıyor ama alt çalışmıyorr yardımcı olabı

tahliye ve ara bölme ısıtıcısı arızalı olabilir , bi-metal termostat arızalı olabilir , defros rezistansı arızalı olabilir , mekanik timer arızalı olabilir (yerine elektronik takmak gerekir) . bunların tek tek ölçüm ve kontrolü gerekli.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,913
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst