Arçelik nf 5056 buzdolabı ile savaşım !

ATAŞ Mühendislik

Profesyonel Üye
Katılım
28 Eyl 2006
Mesajlar
1,307
Puanları
281
Konum
Konya
Merhaba ; Bu konuda bana özelden yardımcı olan bakımcıı ve eskişehir şen sogutma Ustalarıma / üstadlara şükranlarımı sunarım.
En az 25 yıllık buzdolabımın güç kartı yanmış ! İki tane 5v röle bozulmuştu yeniledim. Beyaz konnektörün yanmış kısmının kablo renklerinin sıralamasını elinde olan arkadaşlardan fotosunu alabilr miyim? Şimdiden Teşekkürler..
Sağdaki fotoda ; beyaz konnektörün sağ tarafı yanmamış olduğundan kablo sıralamasını yazdım, sol tarafıysa uzay diye bölümlendirdim tahmini yazdım , emin değilim.
 

Ekli dosyalar

  • WhatsApp Image 2020-08-05 at 20.46.44.jpeg
    WhatsApp Image 2020-08-05 at 20.46.44.jpeg
    153.5 KB · Görüntüleme: 185
  • WhatsApp Image 2020-08-05 at 20.47.32.jpeg
    WhatsApp Image 2020-08-05 at 20.47.32.jpeg
    82.4 KB · Görüntüleme: 164
Geçmiş olsun, eksik parçaları nasıl temin edeceksiniz kartın maliyetini araştırdınız mi? Umarım faydası olur 102. mesaj;

https://www.kontrolkalemi.com/forum...bk-9052-nf-serisi-arıza-kodları.24166/page-11
Yanıtınız için çok teşekkürler Kıymetli Hocam. İlk önce yetkili servis çağırdım 10 yıldan sonra yedek parça yok demişti. Bu gün yetkili servise danışarak çıkma parçacıları + ev aletleri hurdacılarını öğrendim. Aynı karttan buldum, takar takmaz çalıştı. Bir gün bekleyip kesin sonucu buraya yazayım inşaallah.
 
SA; Değerli ustalar, ben hurdacıdan yanmış güç kartının aynısından iki tane buldum, denedim. Kartı değiştirince 20 saat her şey normal çalıştı, sonra akabinde S2 kompresör arızası verip kaldı.İkinci kartı değiştirdim yine aynı ,fişi takar takmaz en üstteki fan calışıyor, kompresör çalışmıyor. Kompresörün hemen yanındaki fanda çalışmıyor. Ne yapmamı tavsiye edersiniz?
ilginçtir , yanan kart ile hurdacının kartları birebir aynı.
 
Tekrar merhaba, faz geliyor mu sokete yine yukarıdaki mesajdaki verdiğim linkteki test moduna girip deneyin derim.
 
WhatsApp Image 2020-08-08 at 11.35.22.jpeg

Mutlu son, fotoda görüldüğü gibi sağdaki yanık olan benim kartım, diğerleri çıkma olanlar. İnce sökük 5V röle enerjileniyor çekme bırakma sesi duyuluyor , ancak kontak hiç bir zaman kapanmıyor. Aldığım kartlardan ikisinde de aynı röle aynı arıza ! Yani üç kartı ikisinde aynı röle arızası, üçünçü kart ise hiç çalışmıyor.
Değişen parçalar termal devre kesici (13 TL yetkili servisden ) ve çıkma güç kartı ( 50 TL hurdacıdan )
Önce foruma, by lent , bakımcıı ve eskişehir şen soğutma hocalara/ üstadlara çok teşekkürler...
 
Son düzenleme:
Mutlu sondan biraz geriye gidiş; Değerli üstadlar Her şey çok normal istenen soğukluklar elde ediliyor. Çalışma, ayarlanan soğukluklara gelince durma, değer düşünce yeniden çalışma problemsiz devam ediyor. Ancak 6-7 saat sonra kompresör çalışmaya devam ediyor,önceden problemsi çalışan evap fanı çalışmıyor ? Kompresör müdahale etmezsem aynı şekilde 8-9 saat ( ebedi ) çalışıyor. Nereler kontrol edilmeli ? Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler..
 
kapı butonlarını kontrol edin
Cevabınız için teşekkür ederim, butonları kontrol ettim.İç aydınlatma lambaları kapı butonlarına bağlı olarak çalışıyor.Siz yazınca fark ettim kapılar belli bir süre acık kalınca sesli buzzerle uyarı sesi çıkıyordu, şimdi ses vermez olmuş.
 
Cevabınız için teşekkür ederim, butonları kontrol ettim.İç aydınlatma lambaları kapı butonlarına bağlı olarak çalışıyor.Siz yazınca fark ettim kapılar belli bir süre acık kalınca sesli buzzerle uyarı sesi çıkıyordu, şimdi ses vermez olmuş.

Peki ses vermiyor kapiyi acip butona elle basinca ic lamba sönüp fanlar calisoyor mu? Hem derin dondurucu hemde alt bolmede kontrol edebilir misiniz?

Uzun sure bekleme emin değilim ama dolap sensoru ic sicakligi soğuk algilayip bekliyorolabilir mi? Yani bu durum sensor hatasi demektir.

Modelinizi internetten inceleyeyim self test olmasi lazim. Self teste alip denediniz mi?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst