Arçelik 5011 NFI ve bitmek bilmeyen sorunlar

ATES_34

Üye
Katılım
17 May 2021
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
40
Herkese merhaba,

Bu benim ilk postum ve gerçekten yardıma ihtiyacım var. :(

Bundan iki hafta önce bir gece evin sigortaları attı ve düzeltemedim. Bina girişindeki sigortayı kaldırınca da atıyordu. Neyse elektrikçi çağırdım, sigortayı attıranın buzdolabı olduğunu, usta çağırmamı söyledi. Öyle yaptım hemen. Buzdolabı ustası geldi, baktı ve motorun değişmesi gerektiğini söyledi. Kapanma günleri çaresizliği ile hemen tamam dedim zira Arçelik servisi gelemiyordu. (Zaten garantisi de bitmişti. Buzdolabı 6.5 yıllık) Motor değişti. Beş gün sonra buzdolabı soğutmamaya başladı. Ustayı aradım ne iş diye. Gaz kaçağı vardır dedi, geldi baktı, yeniden gaz bastı gitti. Dışarıdan bişi görünmüyor, eğer bu olmazsa içeriden kaçak vardır dedi. Ve 5 gün sonra aynı şey oldu, yine erime yaptı. Bu arada yeni motor çok sesli ve gürültülü çalışıp, tık diyip röleyi attırıyor, bir süre durup yeniden çalışmaya başlıyordu, sonra ağlamaya da başladı. Tuhaf sesler.
Her neyse. Geldi, baktı, baktı, yine gaz bastı, gitti. Ve aynı şey oldu. İlk başta alt üstteki buzluk soğuttu, Sonra alt soğutmamaya başladı ve ardından buzluktakiler de çözülmeye başladı. Yav ne oluyor ya dedim, hmm bakayım dedi. Şimdi dün geldi, gaz problemi bu kesinlikle dedi, gaz kaçağı var, yarın gaz alıp geleceğim dedi. Buzluğun iç kapağını söktü, fana, rezistansa baktı, bir problem yok dedi. Eğer gövdede kaçak varsa tamiri zor. İçerideki açık borulara bakacağım, dışarıda da minik kaçak varmış meğerse dedi, kaynak yaptı ve gitti. 2 haftalık kapanma sürecinde 4 kez usta gelip gitti ve sorun çözülmüyor. Başka usta mı çağırayım ne yapayım? O kadar da ödeme yaptık. Bana net bir şey de söylemiyor. :( Gelip yine gaz basıp gidecek korkarım.
 
Geçmiş olsun, başka usta da çağırsanız , yetkili servisi de hatta fabrikasına bile götürseniz yapılacak işlem değişmez. Gövdedeki kaçağın bulunması ve kapatılması lazım.
 
Ustanın dediklerine göre işi biliyor adam, ama ne yazık ki günümüz teknolojisi tamir odaklı cihaz üretilmiyor, yenisi alınsın diye üretiliyor...
 
teşekkür ederim herkese. gövdedeki kaçağı bulmak için bir şey yapmadı. dışarıdaki kaçak yerini tamir etti, daha önce gelip baktığında dışarıda kaçak yok demişti. yeniden gaz verdi. oldu bence bu defa dedi. eğer yine olmazsa gövdededir dedi. ben de pes ettim artık. :(
 
Ben fikrimi söyleyeyim. Usta müdahale ettiği yerleri iyice kontrol etmeli. Gövdede kaçak varsa tabi zor. Ama kompresör değişimi yaparken orda neler yapıldı orda bir yağlanma varsa gözle bile görülebilir. Yağlanma olan yerde kaçak olur. Köpük ile varsa kaçak dedektörü ile kontrol etmeli. Gerekirse azotla test edilmeli. Daha önce kaçak olmayan cihazda kompresör değişimi sonra kaçak oluyor ise benim aklıma kaynak hatası gelir.
 
Güncelleme: Dışarıdaki daha önce fark etmediği kaçağa yeniden kaynak yaptıktan sonra gaz verdi, iki gündür çalışıyor. Soğutması da iyi şimdilik. Ama öncekinde de böyle olmuştu, ilk iki-üç gün soğutup sonra soğutmasını kaybetmiş, sonra buzluk da erimişti. Umarım yine 5 günün ardından patlamaz. :(

Sanırım dediğiniz gibi kompresör değişimi sonrası iyi işlem yapamadığı için sorun oluştu. Yani umarım. Tam 5 kere gelip gitti usta, o da helak oldu biz de. Ama tabii bu kadar zaman dışarıdaki kaçağı fark etmemiş olması da şaşırtıcı. Bakalım gidişat nasıl olacak. Yine bir durum yaşanırsa yazarım. Teşekkür ederim.
 
Kaynak yaptıktan sonra hatayı ilk orda aramıyorsa. Ne bileyim. Diyecek bisey yok. Kendini yormuş sadece. Sizide
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst