Antivirus

asus'un markası onu o kurdu...
 
Markadan ziyade teknik özellikleri inceleyelim.
FSB eşliği 800 MHz. Bu da demektir ki en fazla 533MHz RAM desteği varmış.
Bu FSB hızı ile çoğu işlemciler o anakartta çalışmaz. P4 ten sonra çıkımış DUAL-CORE adı verilen ve sadece 6 ay kadar piyasada tutunabilmiş işlemciler için uygun denilebilir.
Sınırlı olanaklarla CORE 2 DUO serisi çalışabilir olsa da işlemciden fazlaca performans alınamaz.
Örnek olarak bendeki E8300 işlemci o anakartta çalışmaz. Çalışıyor gibi olsa da performans daha düşük olacaktır.
Kabaca incelemeden sonra şu öneriyi sunabilirim.
Eski donanımlara yeni işletim sistemi kurmak büyük hatadır. Yeni işletim sistemlerinde bulunan çoğu komut dizileri donanımlar tarafından desteklenemez.
Bu sebeple sendeki bazı aygıtların çalışmadığı veya düzgün çalışmadığı anlaşılmaktadır.
ÖNERİ:
LUBUNTU eski donanımlar için geliştirilmiş bir sürümdür. Son versiyonu olan 16:04 sürümünde en düşük konfigürasyon P4 işlemciler olduğu belirtilmekte idi.
Ancak benim testlerimde LUBUNTU 16:04 sürümü doğrudan kurulumda bu tür donanımlarda iyi çalışmadığı, daha eski olan 14:04 LTS sürümünün daha stabil olduğu görüldü.
https://lubuntu.net/lubuntu-1404-trusty-tahr-released/
Tavsiyem bu sürümü test etmendir.
Bu sürüm LXDE (hafif masaüstü) sürümü olduğu için bazı kodek ve eklentileri veri deposundan indirmelisin.
Sistem performansı tatmin edici olursa, zaten üst seviye çekirdek güncellemesi yapabilirsin.
 
bunu emekli edip notebook'a geçme düşüncem var ucuza kapatabilirsem tabi...
çin ata sözüne göre çalışıyorsa kurcalama taktiğini kullanıyorum çünkü ata sözü doğru test edip onayladık takograflarda oluyor...
 
Eger ucretsiz bir anti virus istiyorsaniz avira, panda tavsiyemdir, avirayi senelerden beri kullaniyorum oldukca iyi. Ucretli ise Eset, Kaspersky.
 
Eger ucretsiz bir anti virus istiyorsaniz avira, panda tavsiyemdir, avirayi senelerden beri kullaniyorum oldukca iyi. Ucretli ise Eset, Kaspersky.


Eset 5 para etmez zira gelen gidene geç diyor.
Sonra başka bir antivirüsle bir taratıyorsun içerisi çarşamba pazarı gibi olmuş...
bir biz yokuzz.. :p
 
Kimsenin kabul etmediği ama sektörde herkesin söylediği bir durum vardır.

Piyasadaki virüslerin %40-60'ı antivirüs firmalarınca üretiliyor diye.Hal böyle olunca hiç bir firma %100 güvenlik sağlayamıyor.Neden? zira firmalar sadece kendi yazılımlarının yakalayacağı ama rakiplerin taramasından kaçan virüsler yazdıkları için.

Girdiğiniz sitelere dikkat edip indirme yapacağınız zaman biraz özenli davranırsanız Windows'un üzerindeki antivirüs sizi korumaya yeter.

Kaldı ki virüslerden daha tehlikeli yazılımlar dolaşıyor nette.Artık truva atımı dersiniz solucan mı yoksa coin üretmek için bilgisayarınızı kullanan siteler mi...Resmen mayınlı arazide dolaşmak gibi.

En sağlamı mayınlı araziye hiç gitmemek.Bilinmedik sitelerden arama sonucu önünüze ilk gelen yerden yapılan indirmelerden uzak durmak.

Tabi bu aralarda son moda "fidye yazılımları". Eğer ticari bir firmanız varsa ve bilgisayarlarda hassas bilgilerinizi tutuyorsanız asıl bunlara dikkat edin.Eğer yedeğiniz yoksa verilerinize tekrar ulaşmak için o p arayı ödemekten başka yolunuz yok.
 
Eset 5 para etmez zira gelen gidene geç diyor.
Sonra başka bir antivirüsle bir taratıyorsun içerisi çarşamba pazarı gibi olmuş...
bir biz yokuzz.. :p
Evet bazende oyle oluyor icerisi carsamba pazari. :D Eseti biraktim epey oldu, yoluma avira ile devam ediyorum ucretsiz versiyonu memnunum. Kisacasi antivirus kullanicinin kendisidir. :D
 

Forum istatistikleri

Konular
128,185
Mesajlar
915,695
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst