anlayamadığım ARIZA

Katılım
23 Nis 2007
Mesajlar
44
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkdaşlar bir villada 1 aydır denemeli olarak arıza bulmaya çalışıyorum ama bir türlü çözemedim artık size sormaya karar verdim yardımcı olursanız sevinirim

ev Trafo çıkışı 100a kompakt şalter ile besleniyor ama zaman zaman durup durup atıyor kısadevre olsa kompaktan sora 40A grup sigorta var o atması lazım,evde güç çeken hiç birşey yok iken bile yani birtane gece lambası çalışırken atıyor nedendir acaba :confused:
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
kompak şalterin özelliklerini merak ettim nasıl bir şalter kaçak akım koruma gibi bir özelliği var mı
 
evet onuda düşündüm ama kompakt niye atsın ki büyük bi kaçak olması gerekmez mi
 
evet onuda düşündüm ama kompakt niye atsın ki büyük bi kaçak olması gerekmez mi
kompakt şalter ile kaçak akım koruması yapılmış ise, kaçak akım röle ayarına göre şalter açar.
büyük bi kaçak olması lazım gibi düşünce tamamen Yanlıştır,röle ayarı nasıl yapılmış ise 30ma 300ma vb ayarlara göre röle şalteri açtırır.
 
öncelikle fazları tek tek dene hangi fazda atıyorsa o fazı besleyen sigorta linyelerinde arızayı ara slm
 
soruyu yanlış anlamadıysam eğer, trafo çıkışı ile evdeki panoya giriş olmadan ki kısımda kablo da zedelenme olmuş olabilir mi ? bu da kaçak yapıp şalteri attırıyor olabilir mi ? bir de nemli havalarda mı gerçekleşiyor bu durum daha çok ?
 
Kablolardan kaynaklanıyor olabilir. Tesisat çekmek için açtığımız iyi bir marka kabloyu top şeklindeki paketinden açtık. Bağlantı için soyduğumuzda içinde sadece bakır vardı. İzole yoktu. Kabloyu bir ucundan kesip diğer taraftan bağladığımızla görüyoruz. Bir çok kaçak akım rölesini attıran ve hala bulunamayan arıza tipleri bu kabloların içlerindeki izolesizliğinden kaynaklanıyor olabilir. Her tarafını soyup bakamayız ama fabrikasyon imalatta hata yapılmıştır ve birilerine denk gelmiştir.

Biz bu kablo markasına telefon edip şikayet edeceğiz dedik. Aynı saat eleman yolladılar. Ben size 3 top kablo yollayacağım diyerek işyeri sahibini yağlayıp bağladı. Hala gönderecek.
 
çok tşkler arızayı çözdüm bir kez daha elektriğin dikkat gerektirdiğini öğrendim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,292
Mesajlar
916,505
Kullanıcılar
450,127
Son üye
furkan680

Yeni konular

Geri
Üst