Analog Sinyalerin Skala Edilmesi

sn rotsis siemens s7 300 analog açıklamaları için teşekkürler,sizden ricam enkoder bağlantısı ve blokları ile ilgili bu şekilde ayrıntılı bilgi verebilirmisiniz,,,

rica ederim.
madde madde yazmaya çalışırım elimden geldiğince;
1-enkoderleri genelde SSI kardı veya profibus-DP gibi ağlar kullanarak PLC ile haberleşebilrsin.
2-düşük hızlı bir sistemde kullanacaksan enkoderi normal girişlere baglayabilrsin
3-2 numaralı adımı yapmak için öncelikle enkoderinin kendi çıkışları 24VDC vermesi gerekir
(çünkü bazı enkoderler 5VDC çıkış verir.Bu durum konvensiyonel girişler için iyi olmayabilir)
4-çoğu enkoder 8bitliktir yani enkoder 8 girişlidir ve bu girişler enkoderi 256 adımda bir devir böler
(360/256=1.406 derecelik bir çözünürlüge sahiptir-yüksek çözünürlük istiyorsan daha fazla girişe sahip bir enkoder kullanman gerekir.-yani demek istediğim 10bitlik bir enkoder kullanacaksan enkoder haliyle 10 girişe sahip demek olacagından 256 adımda degil de 1024 adımda bir devir böler;360/1024=0.351)
5-önce test yapmak istiyorsan OMRON E6C-AG5C enkoder kullanabilrsin. Bu enkoder 256 çözünürlüğe sahip 8 bitlik bir enkoderdir.
LSB I 0.0'a bagla. MSB'yi I0.7'ye bagla.Bu şekildeki bir baglantı daha iyidir..Çünkü PLC 360 derecelik ondalık dönüşümü daha rahat kodlayabilir.Böylece ondalık bir sayıyı gri koda dönüştürmüş olursun
6-sonra MSB form girişlerini al ve "desimal word"'un MSB'sini dogrudan bağla
7-sonra "desimal word"'un bir önceki bitiyle bir sonraki bitini XOR'la;
I0.7 = Decimal_word.bit7
(I0.6 XOR Decimal_word.bit7) = Decimal_word.bit6
(I0.5 XOR Decimal_word.bit6) = Decimal_word.bit5
(I0.4 XOR Decimal_word.bit5) = Decimal_word.bit4
(I0.3 XOR Decimal_word.bit4) = Decimal_word.bit3
(I0.2 XOR Decimal_word.bit3) = Decimal_word.bit2
(I0.1 XOR Decimal_word.bit2) = Decimal_word.bit1
(I0.0 XOR Decimal_word.bit1) = Decimal_word.bit0

MSB:1 byte'ın en yüksek biti
LSB:1 byte'ın en dusuk biti
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
sn rotsis paylaşımınız için çok teşekkürler,herkese faydası olacaktır,,,
 
Sayın rotsis,
Elimde Siemens'in 312c diye bir CPU var. 10DI / 6DO ve ek modül olarak 4AI / 2AO 8 bit analog kartım var. Dijital devrelerde bir problem yaşamıyorum. Fakat analog devrede FC105 ile yaptığım devre similasyonda çalışmasına rağmen PLC ye yükleyemiyorum. OB, FC, FB, DB, hepsini denedim. hata veriyor. Devrede hesaplamlar ve dijital sinyaller kullanıyorum PLC SF hatası vermesine rağmen çalışıyor. Sadece FC105 hata veriyor. Başka bir sitede FC105 s7 400 çalışır, 300 de çalışmaz diye bir yazı okudum bu doğru mudur yoksa bir yerde hatamı yapıyorum. FC105 PLC ye yükleme konusunda yardım edebilir misiniz.
 
fc105 skala bloğu s7300 lerde de çalışır.diagnostic bufferdan ne hata aldığınızı paylaşırsanız daha kolay yardımcı olunabilir.
 
Yükleme sırasında bu hataları veriyor.Diagnostic buffer hatayı tekrar yükleyip ekran görüntüsü aldığım zaman yükleye bilirim.
4.JPG
5.JPG
 

Ekli dosyalar

  • 3.JPG
    3.JPG
    70.1 KB · Görüntüleme: 30
Dianostic_Buffer.jpg

mef3000 istediğiniz sayfayı ekledim. İlginize teşekkür ederim.
 
1.resimde sanırım fc105 i kopyalayıp plc de ki programa atmaya çalışıyorsun.Bunu yapmana gerek yok o zaten plc içersinde var.
2. resimde de hata mesajı izlemek istediğin fc1 bloğunun içeriği ile plc deki içerin aynı olmadığını o yüzden bu bloğu plc ye atıp izlemeye bu şekilde devam etmek isteyip istemediğini soruyor.

fc1 i kapatıp kopyala plcye at.OB1 de fc1 in çağırılıp çağırılmadığına bak.

diagnostic bufferdaki hata fc105 alakalı değil sfb20 ile alakalı bir durum .bu blokta sanırım uzak plc yi stop etmekte kullanılıyor. programında bu blok bir yerlerde kullanılmış mı?
 
Son düzenleme:
1.resimde sanırım fc105 i kopyalayıp plc de ki programa atmaya çalışıyorsun.Bunu yapmana gerek yok o zaten plc içersinde var.
2. resimde de hata mesajı izlemek istediğin fc1 bloğunun içeriği ile plc deki içerin aynı olmadığını o yüzden bu bloğu plc ye atıp izlemeye bu şekilde devam etmek isteyip istemediğini soruyor.

fc1 i kapatıp kopyala plcye at.OB1 de fc1 in çağırılıp çağırılmadığına bak.

Haklısınız FC bloğu kapatmadan yükleye çalıştığım zaman o hataları veriyormuş. Ama sorunum devam ediyor. OB blokta FC1 seçerken hemen altında FC105 bloğu da gözüküyor. FC105 dahil edersem tekrardan giriş ve çıkışlarını girmem gerekiyor. ben FC1 de gerekli ayarlamaları yaptığım için ve FC1'i OB ta çağırdığım için bunu dikkate almıyorum. Hatam bu olabilir mi? Yada FC105 OB den nasıl çağrılır.
 
fc105 i ob1 den çağırmanıza gerek yok sadece fc1 içersinde programı yazıp fc1i ob1 den çağırın .
 
fc105 i ob1 den çağırmanıza gerek yok sadece fc1 içersinde programı yazıp fc1i ob1 den çağırın .

Bütün blokları denedim. OB, FC, FB, DB hepsinde de hata veriyor. MOVE elamanı ile yaptığım Analog devre normal çalışıyor ve hiç bir hata vermeden sorunsuz yüklüyor ne zaman fc105 eklersem hata veriyor. Belki iki aydır belli aralıklarla uğraşıyorum. Çözüm olarak analog girişi MOVE ile bir değişkene kopyalıyorum ve matematik işlemi ile çözüm bulmaya çalışıyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,384
Mesajlar
917,163
Kullanıcılar
450,270
Son üye
beratasd

Yeni konular

Geri
Üst