Ampulle İnternete Bağlanacağız...

Katılım
7 Şub 2011
Mesajlar
68
Puanları
1
Yaş
39
14121205.jpg

Ampullerin bir gün WiFi'ı silip süpüreceği aklınıza gelir miydi? İşte yeni araştırma ve sonuçları...

Bir kafede ya da alışveriş merkezinde ortak bir internet kullanırken, kullanıcıların artmasıyla beraber radyo dalgalarının çoğalması internetin yavaşlamasına ve erişimin güçleşmesine neden olabiliyor. Harald Haas isimli Alman fizikçi, hem bu sorunu çözmek hem de interneti bambaşka bir boyuta taşıyabilmek için yeni bir çözüm üretti.

Haas internetin taşındığı fiber optik kablolarından fiber kısmını çıkartıyor ve yalnızca optik kısmını LED ampullerle beraber kullanıyor. Evet biraz karmaşık ancak basitleştirmek gerekirse, Haas interneti ampullerden ışık şeklinde taşımayı planlıyor. Çalışma prensibi olarak kızılötesi uzaktan kumandalarınkiyle oldukça örtüşen bir yapısı olsa da aslında çok daha güçlü.

Haas'ın D-Light olarak isim verdiği buluşu saniyede 10mbit'ten daha fazla veri transferi yapabiliyor ayrıca çok daha güvenli olduğu söyleniyor. WiFi bu buluş geliştirilirse geçmişte kalabilir...
 
Bildiğimiz ampulse ,artık vücudumuzu etkileyen dalgaları gözümüzle görebileceğiz herhalde...
 
Zararlı olduğuna inandığımdan evimde ve sokakta hiçbir wi-fi(kablosuz iletişimi) yıllardır kullanmıyorum.Ancak bu buluş hayata geçip de yaygınlaşırsa,veri taşıyan ışıktan o kadar da çekinmeyeceğimden gönül rahatlığıyla kullanırım herhalde.İnterneti kablolu adsl ile,mouse ve klavyeyi kablolu tercih edip,hiç cep kullanma alışkanlığımda yoktur.Tabiki çok fazla mağnetik alan ve radyasyon yayıyorlar denilerek medyanın abartmış olmasından dolayı.Çünkü zararsızlıkları %100 açıklanıp belirtilmedi henüz.Ama ışıkla bilgi aktarımı harika olacak gibi görünüyor,hiç olmazsa sebebi meçhul kanser vakaları bu sayede belki azalabilir.Bakın amacım teknolojiyi kötülemek,kolaylığı tercih etmeyin demek değildir.Herkes kendi inancı doğrultusundaki istediği bilişim cihazını kullanmakta son derecede hürdür.Ancak ben fazla ihtiyatlı ve önyargılı bir kişiliğe sahibim.Kullanmamam da sırf bu yüzden,yanlış anlaşılmasın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,762
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst