Amerikan 110V- MAX 250W 60HZ Turkiye'de Kullanim

Katılım
21 May 2014
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
36
Merhaba, Amerika'dan kucuk ama yaptigim is icin onemli bir robot getirdim uzerinde 110V- Max 250W 60HZ yaziyor.
Turkiye'de 220V 50HZ kullandigimizi biliyorum.
Bu aleti burada kullanmam icin ne yapmam gerek? Cok zor bir is midir?
Simdiden tesekkurler.
Serkan
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Besleme çıkışı bilgileri nedir, smps trafo? Gövde içinde ise içini açıp pcb üzerindeki bilgileri fotoları paylaş
 
Merhaba, Amerika'dan kucuk ama yaptigim is icin onemli bir robot getirdim uzerinde 110V- Max 250W 60HZ yaziyor.
Turkiye'de 220V 50HZ kullandigimizi biliyorum.
Bu aleti burada kullanmam icin ne yapmam gerek? Cok zor bir is midir?
Simdiden tesekkurler.
Serkan

Merhaba.110 volt ac. 60 hz.(Amerika'daki mevcut bazı eyaletlerdeki Şebeke frekansıdır,ancak 50 hz.lik trafo da en fazla 60 hz.'e dayanacak şekliyle Türkiye'de dizayn edilmektedir.) max. 250 watt etiketi,bu robotun şarj olabilen bataryası için şebeke girişinden,bu sözünü ettiğiniz yer de eğer bir ac. giriş soket yeriyse eğer (Anlatımınıza göre,kesin olarak söyleyemiyorum bunu) normal şebekeden gelen güç besleme kablosu ile 220 volt ac. ile buradan girerseniz,içindeki adaptör trafosunun primer sargısı hemen yanacaktır,(Smps tipli adaptörlüyse girişteki elektrolitik rezervuar kondansatörü 110 volt ac. ye göre de seçilmiş olacağından anında patlayacak,bu smps girişli devreniz muhakkak bu durumda hasar görecektir) aman buna dikkat edin.

Siz bunu Türkiye şartlarındaki şebekede 220/110 volt ac/ac 250 watt.lık bir gerilim düşürücü bir trafo ile voltajı düşürdükten sonra bu 110 volt ac. soket yerinden bu şarj besleme akımını girip olayı bu şekilde tam çözebilirsiniz tahminimce de.Ama robotun üzerindeki besleme şarj akımı alma (Şebeke) soket yerini foto ile tam olarak da göremediğimiz için bizim size söyleyeceğimiz de %100 doğru olmayabilir,sn.by lent'in de ifade ettiği gibi.Ama detay resimlerini,varsa kullanma kılavuzundaki ing.teknik özellik bilgilerini bizlerle de paylaşabilmeniz çok daha iyi olacaktır.Sanırım bu robot ev temizlik robotu olsa gerek diye de düşünüyorum kendi tahminimce.110 volt ac. 250 watt max. beslemeyi robota vermeden önce,özellikle de bu teknik bilgilerin yazılı olduğu etiket kısmı tam okunacak şekliyle bu resimleri mutlaka bizlerle paylaşın.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,182
Mesajlar
915,683
Kullanıcılar
449,952
Son üye
alihan özkan

Yeni konular

Geri
Üst