Sn. Ali Usta,
Hayırlı olsun çalışmalarınızda başarılar.Yerli destek çıkmaması çok ilginç.Bazı konularda atılım yapamamamızın en büyük sebebi bu bence.Yeteri kadar ar-ge yapamıyoruz.Hele sizin gibi gerçeğe ve mantığa hesaplarla ulaşabilen bi projede bile.
Şahsım adına böyle bir projede çalışmak isterdim.Katkım olursa ne mutlu.
Kolaygelsin.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Prototip tuzlada hazırlanacak . Denizden nakledilecek dipsavak 90 derece yatar olacagı için 8.5mt deniz altında kalacak bu derinlik nakiye ve yer degişimi imkanı sağlıyacak .test alanı için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından ve EİE den alınması gerekiyor. National Renewable Energy Laboratory yetkilileri bu izni alaçaklar.altarnatif enerji ile ilgili her alanda araştırmaları var üstelik şeffaf bir kuruluş bilgiyide teorileride saklamıyorlar sitelerini gözlemlerseniz faydalı dökümamaları bulabilirsiniz google nin türkçe çevirisi bazı bölümleri şema ve videoları göstermiyor ama orjinalinde animasyonları, şemaları ,grafikleri görebilirsiniz. Burası yeri degil ama EİE teknik personel arıyor malum elaman alınacak yer benim bundansonra komşu kapısı yapacagım biryer belki siteden birileri başlarda benim canım oraya gittigimde boşluklarda sıkılmaz


.
Sanayide Enerji Verimliliğinin Artırılması GEF Projesi Kapsamında
"Uluslararası ve Yerel Proje Tasarımı ve Altsektör Teknik Uzmanlarına" ihtiyaç duyulmaktadır.


İlgilenenlerin; http://www.undp.org.tr/Gozlem2.aspx?WebSayfaNo=9

adresinden başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.





--------------------------------------------------------------------------------

Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü
Eskişehir yolu 7. km No:166 Posta kodu:06520 Çankaya-ANKARA
Telefon: 90 312 295 50 00 Faks: 90 312 295 50 05
E-posta: [email protected]
 
Son düzenleme:
En azından "National Renewable Energy Laboratory" ye bir teşekkür mesajı atayım .
Gerçek proje planlanırken , üstü çay bahçesi veya gövdesi dalgakıran veyahut iskele gibi planlanabilirse ayrıca hız kazanabilir diye düşünüyorum....mesela çay bahçesinden belediyeye gelir aktarılacak.. gibi..
 
Gerçek boyutlar stretejik alan oldugu için sorumlulardan başka kimsenin yaklaşması mümkün olamaz ama prototip bittiğinde size üzerinde kahve ısmarlıya bilirim .
 
Son düzenleme:
Sayın ali abi hepsini okudum inan çok güzel çalışma,tek kelime tebrikler

urladan muzaffer
 
Konuyla ilgili Anadolu Ajansının 15.06.209 tarihli haberi


Boğazlardaki akıntıdan elektrik üretilecek

TBMM Enerji Komisyonu Başkanı Soner Aksoy, yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapılmasını teşvik etmek için `devrim` niteliğinde düzenleme yaptıklarını söyledi.
Aksoy, `Tüketiciler, çatılarında ürettikleri enerjinin ihtiyaç fazlasını TEDAŞ`a satacak. Belki de elektriğe hiç para vermeyecek` diye konuştu.

TBMM Genel Kurul gündemindeki Yenilenebilir Enerji üzerine hazırlanan kanun teklifiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Aksoy düzenlemedeki en büyük yeniliklerden birisinin, rüzgar enerjisinin, `karada` ve `denizde` diye ikiye ayrılması olduğunu, söyledi. Artık denizde de rüzgar enerjisinden yararlanılabileceğini belirten Aksoy, `Nerede rüzgar varsa, bundan yararlanmak lazım` dedi. İstanbul ve Çanakkale boğazlarında akıntıya dayalı enerjiden elektrik üretimi için yatırım yapmayı bekleyen girişimciler olduğunu da kaydeden Aksoy, şöyle devam etti:

`Teklifte, dalga, akıntı, gelgit enerjisine dayalı elektrik üretimi için önemli teşvikler var. İstanbul Boğazı ve Çanakkale Boğazı`nda fevkalade önemli akıntı var. Bu akıntıların meydana getirdiği enerji potansiyelinin 450 megavat olduğu söyleniyor. Bu çok büyük rakamdır. 450 megavat enerji demek, belki 500-600 bin nüfuslu bir şehrin bütün sanayi ve aydınlatma, konut dahil bütün ihtiyaçlarını karşılayabilir. Bu akıntı devam ediyor. Yüzyıllardır akıyor ve biz bakıyoruz. Buralara özel geliştirilmiş mekanik türbünler koymak suretiyle, buna bağlı jeneratörün ucundan elektrik almamız mümkün.`

TEMMUZDAN SONRA YATIRIMLAR PATLAR

Aksoy, en çok, güneş pilleri sayesinde güneşten elektrik üretimine imkan sağlayan sistemin yaygınlaşmasını beklediklerini söyledi. Türkiye`de yenilenebilir enerji alanına yatırım yapmayı bekleyen girişimcilerin olduğunu anlatan Aksoy, `Eğer teklifimiz tatil öncesi yasalaşırsa Türkiye, temmuz ayından itibaren yenilenebilir enerjide çok büyük yatırım hamleleri ile karşılaşacak. Yenilenebilir enerjideki teşviklerin, yeni teşvik paketiyle birleşmesiyle Türkiye`de 2009 yılının ikinci altı ayında kalkınmada büyük bir hamle olacaktır.`` diye konuştu.

AA
 
kontrol kalemi üyelerinin tümüne verdikleri destek ve önerileri baglamında çok teşekkür ederim .

Bu satırlardan da, Türk brokratları öz malımızı görmemezlikten geldikleri için kınıyorum.
Akıntıdan enerji üretmek maksatlı proje üretip bedelsiz sundugum EİE görmezden gelirken ABD den NREL Türkiyedeki bir projeyi duyup geliştirilmeye uygun görüp degerlendirdi .
Somut ve soyut degerleri karşılayıp uygulama safhasına getirdi.

Proje haklarımı bedeli karşılıgında NREL 'e devretmiş bulunmaktayım .Projede hakkı geçen herkese TEŞEKKÜRLERİMİ bir borç bilirim

A.Rıza UYGUR
 
Bugünün anlam ve önemini desteklercesine yazılmış yazınızı okudum.
Öncelikle sizi tebrik ederim.
Bence;Konunun bizi yönetenlerce işlenmesini sağlamak bizim yapabileceğimiz tek şey gibi duruyor.
Ama,yardım istenirse siz zaten arsivinizle yanlarında olacaksınız sanırım.
Forum sitesi haricinde bir imza yada mail kampanyası düzenlenebilir.EİE yada DSI birer bölüm olarak kaldı.
Bu zamanda Puantı karşılayacak şekilde enerji tasarrufunda çaba göstermemiz uygun olabilir.
Saygılarımla

*Hayırlısı olsun*
Saygılarımla
 
Mail kampanyasını ancak amerikan yenilenebilir enerji labarotuvarına teşekkür ederek yapılabilir..
Mesela, ülkemizde yenilenebilir enerji üretim lisansları alakasız kişilerce alınmış, yeni lisanslar ver(dir)ilmediğinden,bu lisanslar rant kapısı olmuştur.Sizin bahsettiğiniz o kurumlar başka işlerle meşguldür.
Kurumsal ciddi enerji üreticilerin ise , mesela yerli bir rüzgar türbini geliştirme gibi bir gailesi yoktur, kaç paraya ithal ederim ne kadar sürede kara geçerim diye düşünmektedirler.
Medya'yı hiç sormayın..
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,194
Mesajlar
915,741
Kullanıcılar
449,969
Son üye
kdrtkn

Yeni konular

Geri
Üst