Altarnetör testleri nasıl yapılır

kral23

Üye
Katılım
9 Nis 2007
Mesajlar
229
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar bir jeneratör teknik şartnamesinde
Sessiz ve titreşimsiz çalışma için, alternatör rotoru dinamik balanslanmış olacaktır. Satıcı firma balans tezgahının bulunduğunu noter tasdikli bir belge ile kanıtlayacaktır. Balans tezgahının bulunduğunu kanıtlayamayan istekliler değerlendirme dışı bırakılacaktır.
gibi bir şart konulmuş bu balans tezgahı ile ilgili ölçüm yapan bir kurum mu var
birde yine teknik şartnamede
Satıcı firma muayeneler sırasında başta endüktif yük cihazı, kaydedici asilograf, aktif reaktif güç ölçme cihazı, distorsiyon ölçü aleti olmak üzere alternatör testlerinde kullanılması mecburi olan ana ölçü cihazları ile, diğer gerekli olabilecek tüm alet ve cihazları hazır bulunduracaktır.
diye bir ibare var
buradaki asilograf cihazı hakkında internette bir bilgi bulumadım. bilen arkadaş varsa ve bizimle bilgilerini paylaşırsa çok sevinirim. saygılarımla.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
o şartnasme hazırlanmış kardeş birine gidecek .
bugun alternatörlerin heğsi çinden gelmektedir türkiyede imal edilmemektedir. türkityede eden birk kaç firma var ama pahalı olmakta .
jeneratör imalşeden firmalarda alternatör yapmasalarda öle yalandan tezgah var kafanı yorma sana rapor bulurlar bir yerden.
neticede hepsinde tse var tsede bu tezgahı ister .enteresan türk malı alternatör kullanan yok çin noterinden buluruz .:) birde dikkate alınacak bişi değil ..zaten ölçmeye gelen adamlarda anlmaz .
3tane adam yazarlar gelir öle bakarlar .. zaten her bir cihazı test etseler cihazlar perte çıkar ..... bizim ülkede bir sürü kuş beyinli var az uzda değil... kurum ismi vermeyeyim bir kurum 35 tane jeneratör aldı şatmnamade sahra radyatörü testi vardı adamlar 6 saat boyunca jeneratörlere fanlarla deniz kumu üflediler . 2 ay sonra dava açtılar bu radyotörler deliniyor. cihazlar 2 el deye sanki muayne heyyeti benim.
adamlar şalter alıyor 65 KA testini istiyor. hemde 1 2sinin değil hepsinin hemde çok iyi bir markanın
yaniiki defa kısa devre verecekmişiz 65000 amperi şalter yicekmiş bozulmucakmış
onlar bir salk türü biz daha başka bir salak türüyüz . testleri nasıl yaparız nerede yaparız diye bakınıyoz yapmaya çözüm aruyoz.
böle bir ülkenin teknik elemenlarıyız işte
 
arkadaşlar böyle bir test yapan kimse yok herhalde
 

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,709
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst