alron karmetmakina grup arge bu firmalardan hangisi iyi

kubilay46

Üye
Katılım
16 Haz 2009
Mesajlar
400
Puanları
1
Yaş
40
bu firmalardan hangisi ücret teknik destek olarak daha iyidir bu firmalarla iş yapan yada ürünlerini kullanan arkadaşlar varsa lütfen cevablarınızı bekliyorum
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Ben alronla çalıştım. Diğer firmalardan fiyat teklifi almadığımdan, fiyat hakkında bir şey diyemem.
Cihaz iyi. Teknik destek çok iyi.
 
dediğiniz doğru alrondan tuğrul beyle görüştüm ve grup argeylede görüştüm fiyatları diğer firmalara göre çok iyi alrondan tuğrul beyin dediği truva cihazı var bu og ölçümlü trafolar için gayet güzel ve garantili kullanınca görecez iyi çalışmalar
 
EPU Elektronik'in ve Elektrolojik'in ürettiği tristörlü dengesiz yük kompanzasyon sistemleri gayet başarılı sonuçlar veriyor. Üstelik Alron' un çözümünde kaçınılmaz olan aktif kayıplar söz konusu değil.
"Kapasitif Reaktif" problem olmayan sistemlerde şönt reaktör YANLIŞ arkadaşlar.
 
EPU Elektronik'in ve Elektrolojik'in ürettiği tristörlü dengesiz yük kompanzasyon sistemleri gayet başarılı sonuçlar veriyor. Üstelik Alron' un çözümünde kaçınılmaz olan aktif kayıplar söz konusu değil.
"Kapasitif Reaktif" problem olmayan sistemlerde Şönt Reaktör YANLIŞ arkadaşlar.
kapasitif reaktif problemdemişsiniz ne demekistediniz anlamadım açıklarmısınız
 
Kapasitif Reaktif Problem : Şebekeye belirlenen limitlerin (50kVA üzerindeki tüketiciler için kapasitif reaktifin aktife oranı %15 i geçmemelidir) üzerinde kapasitif güç basmak.

Kolay gelsin.
 
burada reaktör, tesisin kapasitifi için kullanılmıyor. Kompanzasyon yapmak için kullanılan kondansatörlerin, kapasitesini ayarlamak ve hız kazandırmak için kullanılıyor. Örneğin:
Sistemin o anda 27 kvar kapasiteye ihtiyacı varsa, 27 kvarlık kademe bulmak sıkıntı.2 tane 10 bir tane 5 2 tane 1 kvarlık kondansatördü devreye alması uzun sürüyor.Zaten devreye alana kadar da, kapasite ihitiyacı değişiyor.
Bu sistemde ise, kondansatörünüzle, daha doğrusu tesisinizle reaktörler paralel bağlı. Aynı örnek için, devrede 50 kvarlık kondansatör varsa, bobini, 23 kvar çekecek şekilde, tristörle tetikliyorsunuz ve kalan 27 kvar, devredeki kondansatörünüz oluyor.
Bu yanlış mı? Belki de. Ama mecbur kaldığınızda bu uygulamayı yapıyorsunuz. Zaten bu sistem Orta gerilimde kullanılmakta(siemens, schneider electric gibi firmaların bu tarz sistemleri OG için var). Bahsi geçen firmalar, bunu AG ye uyarlamışlar, o kadar .
 
Mustafa Bey bu tasarım elbette iş yapar, ancak uygulamaya göre artıları ve eksileri vardır her sistemin olduğu gibi. Özellikle kapasitif problemi olmayan yerlerde ve yüksek güçlerde şönt reaktör kullanımı gereken yerlerde aktif kayıpların yanında yüksek güçte şönt reaktörler pahalı, hacimli ve ısı sorunu olabilen komponentlerdir. Sanırım Kayacenker de artık tek tip çözüme mecbur değilsiniz diyor, doğruda söylüyor:)
 
Şönt reaktörlerin aktif kayıpları ile ilgili bir test yaptık.
Önce 25 kVAr lık bir şönt reaktörün (Ergun Elektrik markalı) değişik yüklenme oranları için (%100-70-60-40-20) kayıplarına baktık;
Ölçüm için hem kombi sayaç hemde Fluke-434 kullandık.
Fluke-434 de aktif kayıplar %5-6 gibi görülürken Kombi sayaçta %3,5-3,7 civarında tespit ettik.
Aynı testi 6 kVAr lık Şönt reaktörde de yaptığımızda oranları %1,8-2 olarak tesbit ettik.
Sonuç olarak özellikle kapasitif reaktif problemi olmayan ve dengeleme için büyük şönt reaktör (25kVAr...50kVAr) kullanılması düşünülen yerlerde, tüketimin düşük olduğu dönemlerde %3,5-4 civarında bir aktif kayıp olduğu dikkate alınmalı.
Kolay gelsin...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Geri
Üst