Almanya'da Mühendislik Tamamlama Yardım!

almanya da ingilizce eğitim yapan unıversıte yok mu darmstad unıversıtesının dılı nedır ?
ve okul parasından zıyade kalacak yer problem gıbı gozukuyor...yurtta kalabılecek yer var mı ? bunları arastıralım bence arkadaslar yaralı sıtelerın adreslerınıde ekleyelım tesekkurler..hayırlı arastırmalar..
 
mühendislikler içinde geçerlimi bilmiyorum

Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliği değiştirildi

7 Mayıs 2009 PERŞEMBEResmî GazeteSayı : 27221

YÖNETMELİK

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından:

YURTDIŞI YÜKSEKÖĞRETİM DİPLOMALARI DENKLİK YÖNETMELİĞİNDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 11/5/2007 tarihli ve 26519 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliği’nin 7 nci maddesinin üçüncü fıkrasının (d) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“d) Mezun olunan lisans programının eğitim düzeyi ve içeriği konusunda bilimsel gerekçeleri gösterilmesi kaydıyla tereddüt hasıl olduğunda, başvuru sahibi usul ve esasları Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen seviye tespit sınavına tabi tutulur.

1) Bu sınav, öğrenim süresince kazanılması gereken en az bilgi düzeyinin tespitine yönelik olup başarılı olabilmek için gereken puan en az 50’dir. Sınav sayısı kısıtlaması yoktur. Seviye tespit sınavları Yükseköğretim Kurulunca belirlenecek tarihlerde yılda en az bir kez uygulanır.

2) Eczacılık alanındaki diplomaların denklik işlemlerinde 18/12/1953 tarihli ve 6197 sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun hükümleri göz önünde bulundurulur.

3) Öğretmenlik alanında alınan diplomalar değerlendirilirken, alan bilgisi yeterli görülen ancak öğretmenlik formasyon eğitimi üzerinde bilimsel gerekçeleri gösterilmesi kaydıyla tereddüt hasıl olan diplomalar için, ilgili alanda diploma denklik belgesi düzenlenerek bu belgenin üzerine “Bu belge sahibi adına yukarıda belirtilen alanda öğretmenlik belgesi düzenlenebilmesi için, ilgilinin öğretmenlik meslek bilgisi alanında yapılan seviye tespit sınavında başarılı olması gerekmektedir.” şeklinde şerh konulur. Öğretmenlik meslek bilgisi alanında yapılan seviye tespit sınavı sonucunda başarılı olabilmek için gereken puan, 100 üzerinden en az 50’dir. Başarılı olanların denklik belgelerinde yer alan bu şerh kaldırılarak öğretmenlik alanını da içeren yeni bir denklik belgesi verilir.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Yükseköğretim Kurulu Başkanı yürütür.
 
yurtdışı eğitimde çok suistimal olduğundan dolayı bu önlemi almışlar diye düşünüyorum. yurtdışındaki üniversiteye hiç gitmeden işi parayla halleden kişilerin olduğunu duydum. bunun için oturma izni şartı aranıyor bazı ülkelerde...
 
arkadaslar sat sınavı ıle ılgılı ne bılıyorsunuz turkıyede uygulanıyor mu ıelts gıbı ?
 
evet sat sınavı türkiye'de yapılıyor. matematik ve ingilizce soruları var.
 
bu sene oss yede gırmedık sat sınavından en az kac puan almak gerekıyor ben makıne ogretmenıyım ıngıltere yada sarejevo unıversıtesını dusunuyorum .....sızlerın transkrıp gonderdıgı yurtdısındakı unıversıteler hangileri ?
 
sat sınavından 1000 puan almak gerekiyor, ben transkript göndermedim, kayıt zamanı istiyorlar...
 
bu sene oss yede gırmedık sat sınavından en az kac puan almak gerekıyor ben makıne ogretmenıyım ıngıltere yada sarejevo unıversıtesını dusunuyorum .....sızlerın transkrıp gonderdıgı yurtdısındakı unıversıteler hangileri ?
ben almanyadaki darmstadt,karlsruhe ve mannheim üniversitesine gonderdım cevap beklıyorum önümüzdeki hafta cevap vereceklerdır sanırsam..ben elektronık ogretmenlıgı 4.sınıftayım ama karlsruhe ve darmstadt makına muhendıslıgınde almanyanın en iyilerınden.edındıgım bılgılere göre paderborn üniversitesine makina öğretmenliğinine giden olmuş hatta sıfır almanca ile şartli kabul veriyormuş.Eğer darmstadt veya karlsruhe olmazsa ben oraya başvuracağım.Eğer cevap gelırse sitede yayınlarım arkadaşlar ayrıca bu dedıgım unılerın hiçbir şekilde denklik sorunu yokturdur ve bıldıgınız gıbı endustri denınce aklımıza almanya gelir bu yüzden TR ye döndüğünüzde kariyerimiz sağlam olacaktır emin olalım.
 
ayrıca almanyada üniversite okumak için öss ile bir yere yerleşmiş olmak veya unide okuyo olmak yeterli tekrardan öss ye girmek yok
 
arkadaslar almanya mı bosna mı __? artıları ve eksılerı neler bır dusunelım hedos'un dedıgı dogru almanyadakı unıversıteler daha kalıtelı yanı mezun oldugunuzda ıse gırerken cv de harıka duracagı kesın :) ama obur taraftan unversıte dılı ıngılızce olanı bulmak zor olacaktır (zıra almancam sıfır.. ıngılızcem upper ıntermedıate.) bosna da kalacak yer daha uygun gıbı duruyor almanya kıralar bıraz yuksek.....evet fıkırlerınızı beklıyorumm....volcanoss sen ne dıyorsun arkadasım ?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,349
Mesajlar
916,897
Kullanıcılar
450,192
Son üye
berke66

Yeni konular

Geri
Üst