Aldağ klima nem sorunu

Replay_

Üye
Katılım
29 Ara 2015
Mesajlar
47
Puanları
1
Yaş
35
Merhaba arkadaslar Cihaz aslinda suan normal calisiyor. Cihaz iki tane ameliyathaneye iklimlendirme sagliyor. Ancak bazen %75 e kadar nem oluyor salonda bunu bir türlü çözemedik .
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Bu tur uygulamalar ince hesap kitap gerektirir. Bir uygulama senaryosu yazilir ve bu uygulamaya uyulmasi gerekir.

Ben Antalyada hizmet veriyorum. 2 adet hastane iklimlendirmesinde sogutma gruplarına bakıyorum. Ancak isletmecilik standart saglamak yerine ne gerek var isitmayi kapat sogutmayi kis set sicakligini yukselt... gibi uygulamalarla senaryodan şaşarak hedegi tutturulamiyor.

Sistemi bilmediğim icin size sadece oneride bulunabilirim. Bir ameliyathane iklimlendirmesi %100 dis hava beslemesi ile calisir. Nem almak icin hem sogutma hem.isitma sistemi santralde devrede olmalidir. Bu santralin isitma ve sogutma serpantin vanalari plc yada otomasyona bagli olup yazilan programa gore calismasi gereklidir.

Var ise sisteminizdeki nemlendirici unite takili kalmis calisiyor olabilir. Isitma serpantininiz calismiyor olabilir. Sogutna serpantininizde calismiyor olabilir. Sistemtek tek kademeli olarak tesbit ve olcumler yapilmali sorunun hangi noktada aksadigini bulmak gerekir.

Tabi bu yorumum daha once bu sistemin duzgun calistigini varsayiyorum.
 
Valla isin içinden çıkamadık firmadan adam gelecek
 
Soğutma sistemi DX'mi, sulu batarya mı?
Bir de son ısıtıcı var mı sistem de (sulu veya elektrikli)?.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,601
Son üye
AlienInc

Yeni konular

Geri
Üst