Alıcı - verici Devresi yardım...

Katılım
29 Kas 2008
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar benim yapmak istediğim şeyi anlatıyım ilk önce ben uzaktan kumandalı bir tank yapmak istiyorum ve öncelikle bana en az 1 km mesafede motor kontrıl yapabileceğim bir devre lazım yani şöleki ileri geri gidicek ve sağ tuşa bastığımda sol motor çalışıcak sol tuşa bastığımda sağ motor çalışıcak biliosunuzki tanklarda dönerken tek motor çalışıyor şimdilik bana böle bi devre lazım yardımcı olursanız sevinirim ve ayrıca daha sonra geliştirmeye açık olucak mesela sonra bi kamera ekleyebilirim bu kameranın dönüşünü yapan motorları kontrol edicek falan yardımlarınızı bekliyorum...
 
güzel bir devre üniversitede ödev olarak mı verdiler? neyse bunu yapabilmek için eletronik ve yazılım konusunda ne biliyorsun? senin yaptığın bişeyler varmı? vs.. bunları açıklarsan iyi olur.
 
arkadaşım bende böle bi devre yapmak istiyorum 100 mt benm için yeterli bir gemiye iki adet motor takarak normalde ikisi çalışacak sağ tuşa basarsam soldaki sağdaki motoru durduracak ve sol motorun çalışması sayesinde gemi sağa dönecek ileriye basınca her ikisi birden çalışacak ve geriye basınca da her ikisi birden ters yönde dönecek bu önemli değil benm için 50 veya 100 metre civarında alıcı verici devresi lazım bazı devreler buldum ama pek tatmin etmedi kısacası bana 4 buton ile 4 role yi sürebilecek devre lazım :)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,727
Kullanıcılar
449,962
Son üye
Emrullah t

Yeni konular

Geri
Üst