alış veriş merkezi aydınlatma uygulamaları nasıl yapılır?

Katılım
12 Eki 2015
Mesajlar
24
Puanları
1
merhabalar hocalarım, araştırmakta olduğum bir konu hakkında yardımlarınıza ihtiyacım var. alış veriş merkezlerinin aydınlatma(sadece aydınlatma) projeleri nasıl yapılıyor? projesi nasıl çizilir, neler önemlidir, hesaplamalar nasıl yapılır?

gördüğüm kadarıyla alış veriş merkezlerinde büyük büyük bir sürü pano var. bu panoların içinde neler var? açıp da bakamadım ne yazık ki. panolarının yapımı nasıl oluyor? içindeki şalt malzemeleri nelerdir? nelere dikkat etmek gerekir? gibi sorulara yanıt arıyorum.

kısaca soracak olursam; alış veriş merkezlerinin aydınlatma projeleri nasıl yapılıyor? hem çizim olarak hem de pratik olarak soruyorum.

yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler, hayırlı işler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
iç tesisler yönetmeliği okuyarak işe başlayabilirsiniz. linye başına düşen sorti sayısı, kesici güçleri, kablo kesiti hesapları yönetmelikte yazar.
aydınlatma hesabı yaparak armatür seçimi yapılıyor.
panoların hepsi aydınlatma için değildir. havalandırma, iklimlendirme, otomasyon vs için de pano olabilir.
 
ben sadece aydınlatma panosunu merak ediyorum açıkçası. aydınlatma panolarında neler oluyor?
 
projeye göre değişiyor
ana kesici veya tmş
baralar
kaçak akım koruma rölesi
sigortalar
kontaktörler(uzak armatürlere yol vermek için)
zaman rölesi
vs. vs.
 
hocam elinizde alış veriş merkezi için örnek bi aydınlatma projesi var mı? inceleyip, bi fikir edinmiş olurum
 
Yerinde inceleyip neyin ne olduğunu anlamak gerekli. Temel şalt ekipmanlarını tanımadığınız için projeye baktığınızda da hiçbir şey anlamayacaksınız.

Öncelikle bilinen markaların iç tesisat ve ag şalt ekipmanı ürün kataloglarını inceleyin. Hangi ekipman ne için, nerede hangisi kullanılır, neden o değilde bu kullanılır? Bunlara cevap bulmadan yorumlamak zordur.

Saygılar....
 
hocam şalt malzemelerini tanıyorum. sıkıntı şurda; hem elimde bir proje yok hem de panoyu yerinde inceleme şansım yok. bi proje olsa ya da ne biliyim bi aydınlatma panosunun fotoğrafları olsa en azından bi fikir edinirim. daha sonrasında da katologlara baksam daha iyi olmaz mı? çünkü kullanılan malzemeleri ve projeyi öğrenmiş olacağım bu yüzden de hangi malzemeleri kullanmak daha faydalı olur diye yorum yapabilirim. elinizde örnek bi avm aydınlatma projesi var mı?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,272
Kullanıcılar
449,845
Son üye
burak_duyar

Yeni konular

Geri
Üst