Akarsudan elektrik elde etmek için

kerim42

Üye
Katılım
18 Ara 2008
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar 14m/sn (örnek olsun) altındaki debiye sahip akarsulardan 12V luk bir aküyü şarj etmeyi düşünüyorum. Diyelim ki pikniğe gittik ve küçük bir akarsu var. Portatif bir su tirbünü, su çarkı, su değirmeni artık siz ne olarak adlandırırsanız akarsuya attığımızda elektrik üretecek. Gün içerisindede debinin çok fazla degişmedigini düşünerek bir baypass vanası ile su tirbününün devrini yaklaşık olarak ayarlıyacağım.
Şimdi esas konuya gelelim. Dinamik bir güç elde ettik döner milimiz var. Buna uygun bir dinamo yada motor kullanacağım. Sanırım arabalardaki dinamolar işimi görmez sizin tavsiye edeceğiniz bir dinamo yada dinamo olarak kullanabilecegim bir motor var mı?
Maaliyet armasın diye buck-boost devresi kulanmadan aküyü şarj edeceğim. Akünün max şarj gerilimini aşarsa elektrigi kesecek ama buna gerek kalmaması için baypass vanası akü max şarj gerilimine göre ayarlanacak. Tabi buck-boost daha verimli ama maaliyette önemli.

Özet: Döner hareketten 12V üretebileceğim bir elektrik makinesi tavsiyeniz var mı?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Mini Hes Turbine-Video Bu sistem sizin dediğiniz gibi akü grubunu sarj etmekte. Size tavsiye edeceğim el yapimi magnet alternatörleridir. Bende sistemde onu kullandım ama benimki 1KW lik sana 200 W lık yeterli olacaktır..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,285
Mesajlar
916,439
Kullanıcılar
450,117
Son üye
3ZİNED_

Yeni konular

Geri
Üst