Akai am-a3 amfi sorunu

Cityfarm

Üye
Katılım
25 Eyl 2020
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
26
Merhaba arkadaşlar,elimde Akai am-a3 amfi var
çalışmıyor. Stk4893 entegresi yanmış dediler değiştirdim yine çalışmadı,üstelik bacaklardeki voltaj değerlerini ölçerken iki bacak arası kısa devre yaptırdım. Bir tane daha entegre aldım, şimdi onu takmaya korkuyorum. Sonuç olarak sadece stk bozulmamış. Çok araştırdım ettim sorunun ne olduğunu bulamadım.
akai_am-a3-1.jpg

Şemada görüldüğü gibi bütün kontrol nokta voltajları ölçtüm. Yeşil renkli olanlar şemadaki değerler ile aşağı yukarı aynı, turuncu olanlar değerin çok daha farklı olması, kırmızı olanlar ise çok yüksek voltaj değerlerini gösterenler.
Şimdi benim fark ettiğim sorunlar:
1. Trafonun 3cü bacağı (genel eksi)kasa ile doğrudan bağlantılı konumda, nereden bağlı göremedim şemada. Belkide olması gereken bu?
2. Tr2 Tr3 transistörler de anormal ısınma var,zaten bacaklardeki voltaj değerleri şemada olduğundan çok yüksek değerlerde. Ama şemayı yazan japon arkadaş karıştırmış olabilir,çünkü köprüden direk transistöre bağlı olan bacak 21v yazmış,ama köprü çıkışı 48-50v olması gerekiyor.
3. Stk 13-4 bacaklarda -49v mevcut,bacakları takip ettiğimde 2 rezistor sonrası eksi kutbuna bağlı ve buda normal gibi,belki stk takıldıktan sonra normale döner?
Kısacası ne yapacağımı şaşırdım,yardım edecek olan arkadaşlar var ise çok sevinirim. Bütün voltaj değerleri stk4893 takmadan ölçtüm!
Komple pdf şema https://smallpdf.com/shared#st=899b...df&ct=1601043721474&tl=share-document&rf=link
Burada voltaj değerleri daha net göre bilirsiniz https://ibb.co/cyDX6bX
 
Son düzenleme:
Kond ölçmek için cihazınız var mıdır, 48v tarafındaki blok olanları ve bu bölgedeki direçleri ölçün. TR5 ölçtünüz mü - dışarıda? BAskı hataları var, emin değilim fakat değerleri yanlış yerde diyebilirim sağdaki solda diye düşünün, bu saatte bu kadar ;).
 
Kond ölçmek için cihazınız var mıdır, 48v tarafındaki blok olanları ve bu bölgedeki direçleri ölçün. TR5 ölçtünüz mü - dışarıda?
Kapasite için var ama esr için yok maalesef. Tr5 dahil bütün transistörler söküp ölçtüm,hepsi sağlam.
 
Tr olmadan o hattı ölçün o zaman, aynı voltaj olacak mı 2 tarafta görelim.
 
Tr olmadan o hattı ölçün o zaman, aynı voltaj olacak mı 2 tarafta görelim.
TR1
Emitter- (-0,3v)
Kolektör- 48.92v
Base- 15.20
TR2
Emitter- (-0.3v)
Kolektör- (-48v)
Base- (-15.3v)
Birde https://ibb.co/BnR bu tip kondansatör yerine kutuplu kondansatör koysam bişey olur mu? Tahminimce bunlar kutupsuz olanlar ve devrede bolca mevcut. Şemada c38 https://ibb.co/nsjVCTF

Bişey kafama takıldı,tr5 base bacağına 22kOhm direnç takmışlar genel eksiye bağlı,şemada öyle bir şey yok. Amacı ne acaba?
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst