Akım trafosu

Katılım
6 Mar 2011
Mesajlar
17
Puanları
1
Kombi sayacı bağladım her faza (150/5) akım trafosu bağladım. Eski bir pano bu. Ve analizöre akım trafosundan (50/5) gidiyor.Faturada kapasitif ceza geliyor. Eski sayacı değiştirmeme rağmen hala ceza devam ediyor.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
konu pek anlasılır degil sayaç değişmekle reaktif yazmaz mantıgı yok sen rölenle kondansatörlerine bak tek fazdan ölçüm yapıpyorsa 3 fazdan ölçüm yapanla değiştir gerekirse monofaze kondansatör ilave et akım trafoların clas 5 olmalı ...
 
İlave olarak, yapışık kalmış kontaktör varmı bakınız..
 
Evet tek fazdan ölçüm yapıyor.

Yapışık kontaktör yok.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Kardeş bu kadar bilgi ile kompanzasyon konusunda hiçbir yardım alamazsın.
Tesis nedir, Kurulu gücü kaçtır, Kullanmış olduğun röle nedir, Alıcıların faz dağılımı nasıldır, Kaç kademe kondansatörün var, Kondansatör güçlerin kaçtır kVAr.........
Analizörden bahsetmişsin... Reaktif Güç kontrol Rölesine yanlışlıkla analizörmü dedin... Yoksa tesiste kompanzasyon yokmu...?
 
kompanzasyon var. Gruplar (2,5).(5).(5).(5).( 5) olmak üzere 5 kademe. Reaktif güç kontrol rölesi tek fazdan 50/5 akım trafosu ile ölçüm yapmakta. Kombi sayacımda 150/5 her fazdan alarak ölçüm yapmakta. Yük akımlarım. 25-17-20 Amper. Tesiste birde 20 kvar UPS cihazımız var.
 
ups cihazın kapasitif ceza sebebi olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,917
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst