Akım trafoları neden topraklanmalı

Bir sürü yanlış bilgi veriliyor bu videoda akım trafoları ucu boşta kalacaksa toprak lanmaz kısa devre edilir. Topraklanmaz ise ölçüm hatası oluşmaz. Yıllarca topraksız çalışan sorun çıkarmayan yerler var. Topraklanmazsa patlamaya neden olmaz.

Bir sürü yanlış bilgi veriliyor bu videoda akım trafoları ucu boşta kalacaksa toprak lanmaz kısa devre edilir. Topraklanmaz ise ölçüm hatası oluşmaz. Yıllarca topraksız çalışan sorun çıkarmayan yerler var. Topraklanmazsa patlamaya neden olmaz.
Videoyu izlemediniz sanırım sekonder ucu diyoruz her iki uç değil her iki uç boşta kalacaksa neden topraklansın

Daha önce forumda tartışılmış .

Videoyu izlemediniz sanırım sekonder ucu diyoruz her iki uç değil her iki uç boşta kalacaksa neden topraklansın

Videoyu izledim tekrar tekrar izledim senin ve videoyu çeken elemanın verdiği bilgilerin yanlış olduğunu halen söylüyorum. Zaten bizim işimiz sekonder ucuyla, sekonder ucu bağlantısız kalırsa yani boşta kalırsa bu tehlikeli bir durum oluşturur patlama riski olur. Bunun topraklama ile bir alakası yok yanlış biliyorsunuz yanlışınızda da ısrar ediyorsunuz.

* İster topraklansın ister topraklanmasın ölçüm hatası olmaz
* Sekonder uçlar bağlantısız yani boşta kalırsa tehlikeli durum oluşabilir. (patlayabilir)
* Kullanılmayacaksa herhangi bir cihaza bağlanmayacaksa (röle, sayaç,analizör, v.s gibi) sekonder üçlar kısa devre edilir.
* Uçlar boşta kalırsa üzerlerinde tehlikeli gerilimler oluşabilir.

Videoyu çeken elemanın youtube kanalına abone olmuştum. Hemen çıktım abonelikten bir ara benzeri videoları çeken usta tv diye bir kanal vardı onunda yanlışlarını söyleyince mahkemelik olmuştuk. Boş yorumlar yapan izleyici kastırmak isteyen kişiler bunlar. Sürekli saçma sapan şeyler söyleyip milleti yanlış yönlendiriyorlar.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
131,327
Kullanıcılar
455,159
Son üye
aytek066

Yeni konular

Geri