akım pompası

cncarastirma akşamki yazımda yorgun olduğumdan dolayı bazı hatalar olmuş olabilir, böyle hatalar sizin yazılarınızdada oluyor.

Güneş ve rüzgar enerji kaynaklarında, güneşten alınan ışık şiddeti ve rüzgarın gücü sabit olduğu zamanlar düşünülerek sabit güç yorumunu yaptım.

Empedans kelimesini kullanıyorsununuz DC sistemlerde empedans kelimesini kullanan sadece sizi gördüm.

Daha önceki yorumlarınızda güç kelimesini kullanmıyordunuz, ben birşeyler anlatmaya çalıştım ve sizinde bişeyleri anladığınızı farkediyorum.

Yorumlara muhalif şekilde yaklaşmayıp bilimsel şekilde yaklaşırsanız daha doğru sonuçlar çıkar.
 
Sayın Kabiliyet
"bilimsel yaklaşma" konusunda çok haklısınız ama daha önceki yazılarınıza istinaden bizden işittiğiniz bu özellik bir profesyonellik/uzmanlıktır.

Benim yazılarımda ne hata bulursanız buyrun düzelmeye hazırız. Bilgi paylaşım forumu olarak insanları hatalarını arayıp lakayit bir şekilde düzeltmek değil, iletişim kurup gerek doğru bilginin yazılması ve gerek de o arkadaşızın bilgisinin düzelmesi için yazmış oluyoruz.

Yazınızda ilkin herhalde şöyle demek istediniz bir yazım hatası olmuş diye uyarmıştım. Ama siz hata değil temel mantık olarak iddia edince yine mantığı ifade ettik. Bilimlerin temel mantığı çok farklıdır. Buralardaki hata bir yerde dışa vurur.

İlk defa benden duyduğunuzu ifade etmişsiniz, dc empedansı... Benim Alah(c.c.) 'ın izniyle çok eksiğim var. Ama bu yazınıza göre daha duyacak çok şeyiniz görünüyor sadece temel için...

Hayırlı günler dileriz.
 
Arkadaşım akım pompası derken neyi kasdettiğini açıkca söyle. Şu 3 verip 5 alma hikayelerinden biriyse milleti boşuna uğraştırma. Yok sekonder akım kaynağı istiyorsan istediğin akımın ve gücün büyüklüğünü AC mi yoksa DC mi istiyorsun belirt . Yardımcı olalım.

Kolay gelsin.......
 
Konuya müdahil olduğun için teşekkür ederim kabiliyet, konu akım pompası değildi esasında isim çokta önemli değil, gerilim sabitken direnç artığında otomatik olarak akımı arttırmak (pompalamak, aynalamak vs .. )
 
Murat bey,
Sizi çok ön yargılı gördüm, milleti ugraştıma gibi bir dedim yok! ben de bu konu üzerinde yeni çalışıyorum. ''Bilgi paylaşıldıkça çoğalan, Çoğaldıkça güzelleşen bir şeydir''
Bu arada Ac olması benim için iyi olur, sonuç olarak extra masraftan kurtaracaktır beni.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,349
Mesajlar
916,907
Kullanıcılar
450,198
Son üye
emrahsahan4646

Yeni konular

Geri
Üst