Akım Karmaşası

Merhaba bir ticarethaneyi besleyen 3x25+16 NYY kabloyu pensampermetre ile ölçtügümde 15 A akım okuyorum . Peki bu akım ana akım mıdır yoksa her fazdaki akım değeri midir ? Ya da şöyle sorayım böyle bir ölçüm sağlıklı mıdır ?

Cevaplarınız içim şimdiden teşekkürler

hocam açıkçası bana soruldu bu soru ama cevap veremedim. aklıma takıldı.

Katılıyorum ama pensampermetrede okunan akım ne ifade ediyor. Nerenin akımıdır ?

Merhaba bir ticarethaneyi besleyen 3x25+16 NYY kabloyu pensampermetre ile ölçtügümde 15 A akım okuyorum . Peki bu akım ana akım mıdır yoksa her fazdaki akım değeri midir ? Ya da şöyle sorayım böyle bir ölçüm sağlıklı mıdır ?

Cevaplarınız içim şimdiden teşekkürler

Dediğiniz kablonun tamamını nötürüde dahil içine alıp ölçtüyseniz bu akımı okuduysanız arıza akımı var sistemde demektir. Normalde sıfır okumanız lazım bir yerden dönmeyen bir akım var toprak kaçağı gibi

Son düzenleme:
konu sahibi güzel insan, ben de pensampermetreyi elime alınca her naneyi ölçebileceğimi sandım, evde elektrik süpürgesi kaç amper çekiyor diye kablosuna taktım ve sıfır ( 0 ) gördüm kafayı yedim. sonra bir yerlerde bir hata var diye biraz araştırdım. sonra yavaş yavaş öğrendim. balık ben ölçerken tek kablodan ölçmek gerektiğini öğrendim. AC-DC kademesinin nerelerde kullanılacağını öğrendim. şimdi sadece kendime yetecek kadar ölçüm yapabiliyorum. hani kazara bir gel şunu ölç filan dese hayatta yapmam. çünkü çıkan sonucun ne demek olduğunu bilmiyorum. sadece akü şarj ederken redresörde filan azıcık ahkam kesebilirim. hani aşağıdaki deyiş tam bana göre.
1742656553796.webp

Forum istatistikleri

Konular
133,389
Kullanıcılar
459,265
Son üye
Raynd41

Yeni konular

Geri