Akım gözüküyor ama hiçbir şey çalıştırmıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ako217
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
1- Üçlü pirizin başka bir prize takılarak makineleri çalıştırdığı belli
2-Geriye kalan sorun da belli prizler çalışmıyor.
3-Priz neden çalışmaz, sigortası atık olabilir, kablosu kopuk olabilir, sonuçta bir elektronik kart gibi bir sürü bozuk olma ihtimali olan parçası yok.

Eğer bu işlerden anlıyor, tesisatı biliyor ve alet edevatınız da varsa önce sigortayı kontrol edin, ardından ölçü aletinizin NCV özelliği ile eğer mümkün ise kablo kopukluğu var mı onu kontrol edin. Sayın @rsimsek ustanın dediği gibi iki aylık süreçte priz hattının geçtiği alanda matkap ile delik delindi mi bunlardan yola çıkınız lütfen.

Soruya bakılırsa çok tehlikeli bir durum seziyorum! Priz, sigortası ve yakın zamanda duvarlara matkapla delme, çakma olmuşsa durum daha vahim!
Makineler başka prizlerde çalışıyor mu?;)
Evet çalışıyor
1- Üçlü pirizin başka bir prize takılarak makineleri çalıştırdığı belli
2-Geriye kalan sorun da belli prizler çalışmıyor.
3-Priz neden çalışmaz, sigortası atık olabilir, kablosu kopuk olabilir, sonuçta bir elektronik kart gibi bir sürü bozuk olma ihtimali olan parçası yok.

Eğer bu işlerden anlıyor, tesisatı biliyor ve alet edevatınız da varsa önce sigortayı kontrol edin, ardından ölçü aletinizin NCV özelliği ile eğer mümkün ise kablo kopukluğu var mı onu kontrol edin. Sayın @rsimsek ustanın dediği gibi iki aylık süreçte priz hattının geçtiği alanda matkap ile delik delindi mi bunlardan yola çıkınız lütfen.
Bu süre içinde herhangi birşey yapılmadı. Banyo yapılırken aynı hattan arka tuvalete de çekilmişti. Ama kullanılmadı o ordan kaçak akım olabilir mi acaba. Ama sigorta atması veya kaçak akım rolesinde herhangi bir değişiklik yok.

Evet çalışıyor

Bu süre içinde herhangi birşey yapılmadı. Banyo yapılırken aynı hattan arka tuvalete de çekilmişti. Ama kullanılmadı o ordan kaçak akım olabilir mi acaba. Ama sigorta atması veya kaçak akım rolesinde herhangi bir değişiklik yok.
Peki arka tuvalete çekilen priz çalışıyor mu?

2 ay önce banyoyu yaptırdım.
Çamaşır makinesi elektriğinden bir tane de kurutma makinesi için priz yapıldı.
Şimdiye kadar sıkıntı yoktu.
Dün ikisi de bir anda durmuş.
Makineleri çektim kontrol ettim akım gözüküyor ama hicbirsey çalıştırmıyor.
Üçlü priz taktım.
Kontrol kalemi yanıyor.
Çamaşır makinesinin fişini taktiğin zaman üçlüye diğer boş üçlüleri kontrol kalemi kontrol ettiğimde yanmıyor.
Telefon ile denedim.
Bu sefer kontrol kalemi sürekli yanıp sönüyor sinyal gibi.
2 ay sonra bir anda ne olmuş olabilir. Şimdiden teşekkürler..

Bir prizden alınan ile enerji iki adet priz yapıldı ise iki cihaz ürün aynı anda çalıştırma yapılmamalıdır .

Bosta kablo var aynanın ledi için. Onu kullanmadık
Bir prizden alınan ile enerji iki adet priz yapıldı ise iki cihaz ürün aynı anda çalıştırma yapılmamalıdır .
Yaptık farkında değildik iki aydır sıkıntı yoktu şimdi neden oldu

Forum istatistikleri

Konular
133,385
Kullanıcılar
459,239
Son üye
ekocaman

Yeni konular

Geri