Akıllı Telefonların Şarj Sorununa Mini Çözüm

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
PkMgBO.jpg


Akıllı telefonlar başta olmak üzere birçok mobil cihazı şarj edebilen dünyanın en küçük şarj cihazı olan Nipper,Londra merkezli İmpulse Tasarım Stüdyosu tarafından geliştirildi.

Gövdesi 17*17*17 mm,ağırlığı 10 gr olan cihaz,yapısındaki mıknatısların arasına yerleştirilen 2 adet AA sınıfı pilden sağladığı enerji ile mobil cihazları şarj ediyor.

Akıllı telefonların marka ve modeline göre değişen şarj olma oranı, ileri teknoloji bir akıllı telefon için 1 saatte yaklaşık % 20 olarak belirtiliyor.

Micro USB bağlantısı olan tüm mobil cihazlarla uyumlu çalışabilen şarj cihazının iPhone modelleri ile uyumlu olacak sürümü ise henüz geliştirilme aşamasında.

Beyaz,kırmızı,mavi,siyah ve taba olmak üzere beş renkte üretilen cihaz mini tasarımı sayesi bir anahtarlığa takılarak rahatça taşınıyor.

2016 yılının Nisan ayında satışa sunulması beklenen cihaz,14.99 dolara ön sipariş edilebiliyor.

http://www.nippercharger.com/

Alıntıdır.Kaynak:

Bilim ve Teknik.Aylık Popüler Bilim Dergisi,Mart 2016,Yıl 49,Sayı,580,Sayfa 21,Tekno Yaşam
 
Fiyatı çok geldi yalnız, 2 pil yerine tek pil + linktekini ve resimdekini kullanırım.
http://www.haber46.com/teknoloji/pi...teriser-ne-zaman-piyasaya-cikacak-h89594.html
3.jpg
Resimdeki cihaz mantıklı fakat günümüz telefonlarının batarya amperaj değerleri yüksek olduğu için şarj olayı bu cihaz ile sıkıntılı olmakta. Küçük bir akıllı telefonu şarj edebilirken büyük bir modeli şarj oluyor gösterip herhangi bir şarjda artış olmamaktadır. Günümüz teknolojisinde pillerde bir değişime gidilmesi şart yada cihazların enerji tüketimi azaltılması gerekiyor değilse bizim bu tarz cihazlarla yaptığımız, afaki yakıt tüketimi yapan bir araca sürekli yakıt yetiştirmeye çalışmaktan başka bir şey değil.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,759
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst