kocamanusta
Profesyonel Üye
musluk suyu iyi bi iletken değil. bunun yanında iyi bi yalıtkan da değil. bunu kısa yoldan kavramak için şu deneyi yapabilirsiniz:
bir litrelik yalıtkan bi sürahiye musluk suyu doldurup içine ucu açık faz kablosunu daldırın. multimetreyi AC gerilim moduna ayarlayın ve proplardan birini suya diğerini de nötüre dokundurun. multimetrede okunan gerilim suyun direnci hakkında iyi bi fikir verecektir.
sayın @by lent, sadece çok yönlü, çok ihtimalli düşünmeye çalışıyorum. asla suyun iletkenliğini göz ardı etmiyorum.
şöyle bi açıklaması olabilir mi acaba?
aparat üzerindeki spiral (saylangoz) kanalla girdap oluşturuluyor.
böylelikle akışta küçük hava boşlukları meydana getiriliyor.
dolayısıyla da boşluklar doğal bi yalıtıma neden oluyor.
bir litrelik yalıtkan bi sürahiye musluk suyu doldurup içine ucu açık faz kablosunu daldırın. multimetreyi AC gerilim moduna ayarlayın ve proplardan birini suya diğerini de nötüre dokundurun. multimetrede okunan gerilim suyun direnci hakkında iyi bi fikir verecektir.
Sn. @kocamanusta tabi ki aklımızdaki çoğu soru yanıtsız bırakılıyor yine de suyun iletkenliği gözden kaçmış gibi (son paragrafiniza dayanarak), buradaki su da yani kazandaki, diğerleri gifi saf sudur mu dusunecegiz. Farklı bi alameti farikası varsa bilmek isterim cogumuz gibi. Zira gerek ülkemizde gerek bizden daha gerideki ülkelerde kar kullanımı ya zayıf veya ilk sorunda bunu bypas edelim diyen elektrikciler sayesinde, yüzlerce binlerce can kurtaracak buluştur. Hatta ödül bile vermek gerek. Belki de önceki iddiam gibi paralel evrenle irtibat yapılmışsa ödül ve tesvik boyutu degisir![]()
sayın @by lent, sadece çok yönlü, çok ihtimalli düşünmeye çalışıyorum. asla suyun iletkenliğini göz ardı etmiyorum.
şöyle bi açıklaması olabilir mi acaba?
aparat üzerindeki spiral (saylangoz) kanalla girdap oluşturuluyor.
böylelikle akışta küçük hava boşlukları meydana getiriliyor.
dolayısıyla da boşluklar doğal bi yalıtıma neden oluyor.