Akıllı ev sistemleri Buzdolabını DC gerilimle çalıştırma

Katılım
19 Tem 2011
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
34
Merhaba sayın büyüklerim ,
Ben elektrik mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim . Projemle ilgili internette kaydadeğer birşeyler bulamadım , yardımınızı rica ediyorum .

Projem ; Akıllı bir evde buzdolabının motoru AC değil de DC gerilimle çalışacak şekilde tasarlanırsa neler değişir. Tüm yönleriyle inceleyiniz .
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Seneye mühendis olacak biri bu soruyu kendi cevaplayabilmeli.
 
Hocam ben de bu soruyu kendim cevaplayabiliyorum .Ama bu bir proje ödevi olduğu için tüm ayrıntılarıyla incelemem gerekiyor
 
Anladığım kadarıyla konuya farklı bakış açıları neler olabilir diye bizimde fikrimizi soruyorsun. (Motorlu sistem olmak zorunda mı peltier kullanımıda incelenebilir.) Akıllı evin enerji kaynağı güneş panelleri ile sarz edilen 12 Voltluk aküler ise 12 V ile çalışan bir elektrik motorunun seçimi yapılacak. Buzdolabının halihazırdaki ac kompresörü, elimizdeki 12v un ac ye çevrilmesiyle beslendiğinde, harcağı enerji nedir? aynı işi yapması için seçilen DC motorun harcadığı enerji nedir ? Böyle bir karşılaştırma yaptınız mı yada sizin fikirleriniz neler ona göre bizde daha anlamlı şeyler söyleyebiliriz.
 
Konu aslında yalnış yere açılmış. Konu iklimlendirme ile ilgili. Önemli olan motorun çalışması değil, önemli olan gazın sıvılaşma, buharlaşma basınçlarına getirilmesi.
DC motorla yeri gelir dc inverter ile elektrik tasarruflu buzdolabıda yapılabilinir ancak olay motorun dönmesiyle bitmez.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,180
Mesajlar
915,674
Kullanıcılar
449,946
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst