Akıllı ev sektörü

Katılım
30 Eyl 2017
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
30
Arkadaşlar merhaba. Erciyes Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği bölümünden yeni mezun oldum ve akıllı ev firmalarında çalışmak istiyorum. Üniversitede akıllı ev projeleri yaptım.(arduino kullandım). Akıllı ev piyasasında yazılım alanında çalışmak ve kendimi geliştirmek gibi bir hedefim var. ama hiç tecrüben yok haliyle. Tecrübesi olan arkadaşlardan rica ediyorum beni bu konuda bilgilendirin.

hangi kitapları okumalıyım?
hangi programlama dillerinde iyi olmalıyım?
hangi programları iyi bilmeiliyim?
ve diğer önerileriniz.

ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Dostum 2010 da üni biter bitmez bu alanda işe başladım ve hala devam ediyorum şuanda sektörün en büyük firmasındayım, Türkiye ve dünyada bu iş en önce Knx ile yapılıyor ikinci olarak Zigbee kablosuz protokol ve en son kapalı protokoller, Türkiyede profesyonel manada arge si yapılan tek kısım ekran kısmı onun dışında çok fazla ürün geliştirme yok, Sektörün en büyük firmalarını sayayım sana,
Berker by HAGER-Konut-Ticari
ABB-Ticari
Schneider-Ticari
Zipato-Konut (Kablosuz)
Viko-Konut

var birkaç firma daha, çok kompleks düşünmeye gerek yok en önemli kısmı çözüm,sistem,entegrasyon,teknik ekip,hazır ürün,

sormak istediklern olursa yardımcı olurum
 
Merhabalar.selloman arkadasımın fikirlerine katılmıyorum.Türkiye dede cok güzel cihaz yapan firmaların oldugunu ve tamamen yerli yazılım yaptıklarını biliyorum(hatta bu sitedede ararsan bulursun)Yani Türkiye de sadece ekran kısmını gelistirmiyorlar.Ha cok ünlülermi veya dünyaya satıyorlarmı dersen zannetmiyorum.
Gelelim ersin arkadasımızn sorusuna.Arduino ile yaptıgını yazmıssın.Bircok degişik şekilde yapılabilme olanagı var.Amaç herhangi iki cihazı birbiri ile haberleştirebilmek ve birazda görsellik.Arm(linux) tabanlı yapılabilecegi gibi direk olarak microişlemci programlayarak kendinizde yapabilirsiniz.Kendiniz yapacaksanız C ve/veya assambler dillerini ögrenmeni ve hatta .Net ilede biraz hasırnesir olmanı ve birazda internet haberleşme protokolunu ögrenmeni tavsiye ederim.İnternette bütün bilgiler mevcut.
Amacın direk para kazanmak ise işin üretim kısmı biraz meşakketli,alıp satmanı tavsiye ederim.Ancak bir mekatronik mühendisinin yukarda yazdıgım dilleri ögrenmesi önünü epeyce acacaktır.Yaşın genc,mutlaka programlama dillerinden birini hatta birkaçını ögren.
Selamlar.
 
Bende akıllı ev sektörunda 7 yıldır çalışıyorum. Elektronik mühendisiyim, 8 yıl önce ARM mikro kontroller ile akıllı anahtar üretiyordum. Ama akıllı ev sektörunda para satışda. Ben tevsiye ediyorum bir akıllı ev firmada işçilik yap, akıllı ev eğitim kurslarında katıl.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
127,958
Mesajlar
913,911
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst