akülerle alakalı basit bir soru

ilosah

Üye
Katılım
25 Ara 2014
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
35
12v 1.3ah akülü bir anfim var. bu minik akü ile yaklaşık 50-60 dk kullanabiliyorum. bir adet daha aldım, kullanım süremi ikiye katladım. ama daha da uzatmam gerekiyor bu süreyi, belki 6-7 saate ihtiyacım var.
--yedek pil gibi 10 tane 1.3ah mı almamı önerirsiniz? yoksa çok daha büyük ah lı bi akü düşünebilir miyim?
--yüksek ah lı akülerin anfime zarar verme olasılığı var mıdır sizce?
--bir de o aküleri şarj etmekle alakalı sorum var; anfim takılı aküyü şarj edebiliyor. şarj tamamlandığında şarj esnasında yanan lamba sönüyor ve böylece kesin bi fikre sahip olabiliyorum dolup dolmadığına dair. ayrıca şarj tamamlandıktan sonra anfi elektrik kablosu takılı olsa dahi aküyü boşaltma falan gibi sorunlarım olmuyor. 2. akümü alırken bir de şarj cihazı aldım, basit bir adaptör gibi görünüyor. şarj dolum tamamlanmasına dair hiçbir işaret yok, sanırım benim bir şekilde anlamam gerekiyor. elimde voltmetre var, dolu akü 13.6, boş akü de yanlış hatırlamıyorsam 11v civarlarında gösteriyor. bu 13.6 civarı voltajı görmek, dolu olduğuna dair güvenilir bir bilgi midir? ayıca anfinin şarj dolumu tamamlandığında yaptığı gibi elektrik akışını kesmiyor sanırım, akü dolduktan sonra prizden çekmezsem aküyü boşaltmaya başlıyor galiba. voltaj tekrar düşmeye başlıyor. bunu engellemenin bir yolu var mıdır?

böyle basit sorunlarımla burayı işgal ettiğim için özür dilerim, danışabileceğim başka bir yer bilemedim :/
 
1.3 ah lik akünüz yaklaşık 1 saat gidiyorsa anfinizde yaklaşık 1 amper diyebiliriz.Bu durumda 6-7 saat için piyasada 12v 7ah lik aküler mevcut.Tabi bunun içinde ayrıca akü şarj kiti gereklidir.
 
sizce 7ahlık aküler anfime zarar verebilir mi?
 
merhaba
anfinize zarar vermez .
 
peki ya haricen şarj ederken dolduğunu anlamanın pratik yolu? ve akünün geri boşalması sorunu hakkında çözüm öneriniz?

teşekkürler yanıtlarınız için.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,942
Son üye
Nzmtekin

Yeni konular

Geri
Üst