Ahd Dvr Cihazı Görüntü Aktarma

ircan

Üye
Katılım
14 Ara 2018
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
37
Selamunaleyküm arkadaşlar. Öğrenci Yurdumuz var 2 adet 16 kanal ahd 720p dvr cihazımız mevcut. Cihazlar enerji odasında duruyor ben 1 adet dış cephelerin görüntüsünü gösteren 16 kanal dvr cihazı resepsiyon tarafında görüntü aktarmak istiyorum. Yaklaşık mesafesi 40 metre vardır yada yoktur. Enerji odamdan, resepsiyona giden cat6 kablom var anacak ne yaptıysam bir türlü vga üzerinden görüntü aktaramadım. 60mt pasif taşıyıcı aldım ancak malum görüntüyü taşımadı. Acaba bu vga to rj45 konvertörler aktif adaptörlü olanı var alsam işime yararmı elimde daha fazla gereksiz malzeme kalmasını istemediğimden sizlere soruyorum arkadaşlar. Birde kameralarımda parazit sıkıntım var bu video balunlar iş yaparmı?
 
Merhaba , sayın ircan . Yakın zamanda kullandım VGA to cat6 konverter bu mesafede iş yapar. Sıkıntı yaşamazsın. Kameralarda parazit olayı ise ne şekilde onu görmek lazım. kablo mesafesinden mi yoksa herhangi bir manyetik etkilenme mi var , konu ile ilgili resim atarsanız görmekte fayda var . Genelde işe yaradığı söylenebilir.
 
Resmini eklediğim cihaz elimde mevcut zaten ancak görüntü aktarmadı. BU arada Cat6 bağlantı testini yaptım herhangi bir temsıslık olmamasına rağmen bir işime yaramadı siz hangi ürünü kullandınız acaba?

Parazite gelince 32 adet cat6 kablo binada dolaşıyor yanından elektrik tesisatıda geçiyor tv kablolarıda hepsi bir kanal üzerinden bundan dolayı parazit olma ihtimali var. YOksa kameralar öyle 300mt uzaklıkta falan degil:)
 

Ekli dosyalar

  • VGA-Over-Network-Cable-Adapter-Extender-Repeater-RJ45-Cat5e-Cat6-60M-1080P.jpg
    VGA-Over-Network-Cable-Adapter-Extender-Repeater-RJ45-Cat5e-Cat6-60M-1080P.jpg
    129.4 KB · Görüntüleme: 24
Bu cihaz pasif , siz aktif olanını kullanacaksınız. Bu cihaz yakın mesafelerde ancak iş görür. Sizin dediğiniz 35-40 metrelerde iş görmez. parazit olayına gelince anladığım kadarı ile ip sistem mevcut. parazitlenme durumu ile ilgili resim atarmısınız.
 
yok 720p ahd kamera mevcut cat6 üzerinden normal sistem kamera baglı
 
O zaman sistem baştan yanlış olmuş . Siz RG6 veya Rg59 tipi kablo kullanmanız gerekirdi. peki ne şekilde bağlı sisteme, dönüştürücü ile mi ?
 
bu arada aktif önerebileceğiniz ürün varmı?
 
Marka model belirtmiyorum maalesef. Piyasada bulabileceğiniz aktif cihazlar mevcut.
 
720p ahd kamera + bnc konnektör + cat6 kablo + bnc konnektör + Dvr kayıt cihazı
 
Selamunaleyküm arkadaşlar.. Bir bölgede 2 kamera ihtiyacı duyduk ve mevcut bölgedede tek bir cat6 kablo var. 1 adet cat6 danda iki kamera bağladığımda gelen görüntülerde parazit yaşıyorum. Yani 1. kamera ekranında 2. kameranın görüntüleri silik silik gösteriyor. Şimdi 1adet cat6 kablo üzerinden iki kamera bağlamak için izlemem gereken bir yol varmı.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,601
Son üye
AlienInc

Yeni konular

Geri
Üst