AG panosu trafoya 100m, Akım Trafosunu nereye kompanzasyonu nereye bağlamalıyım?

En iyi sonucun kompanzasyonun 100m ötedeki AG panosu içinde, reaktif güç rölesinin ise OG den referans alması ile sağlanacağını düşünüyorum. Bunun avantajları şunlar olacaktır;
1) Trafo ile 100m ötedeki AG pano arasına çekilecek olan kablolarda reaktif yük ortadan kalkacağı için daha ekonomik kesitlere inilebilir.
2) Trafoya sabit kondansatör bağladığınızda, bu kapasitörün büyüklüğünün trafodan o anda çekilen güce oranla ayarlanması gerekliliği ortadan kalkar. Çünkü sabit kondansatör kullanmanıza gerek kalmaz.
3) Kompanzasyon ve reaktif güç rölesinin ikisinin de AG panosu içinde olması durumunda, kablolarda oluşacak reaktif veya kapasitif etkileşimlerin sayaca yansıması engellenmiş olacak.
4) Sayaçta sayılan reaktif oranı ne ise, rölede gösterilen de tam olarak o olacaktır.


Bu şekilde hem endüktif hemde kapastif yük ortaya çıkar.
1-OG tarafından alınan referans ile verdiğin reaktif güç kablo+sistemin çektiği kadar olur ancak gücü verdiğin yer kablodan sonra ki kısım olduğu için fazla kapastif verirsin
2- kabloda oluşan reaktif(endüktif) yükü kompanze edecek ondan önce kondansatör olmağı içinde endüktif yük olmuş olur.

Sonuç olarak sayaç hem endüktif hemde kapastif kayıt eder.

BENİM DÜŞÜNCEM.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
1.si OG ile AG arası mesafe 100 metre olamaz. OG ile AG arası mesafe trafonun OG ile AG buşingi arasındaki mesafe kadardır. :D

2.si Demek istenilen şey trafonun AG buşingi ile dağıtım panosu arası mesafe 100 metre ise, bu durumda akla gelen soru şu. Trafo neden dağıtım panosuna yakın bir noktaya tesis edilmemiştir? yada dağıtım panosu neden bu kadar uzakta?.

3.sü Trafo ile ana dağıtım panosu arası mesafesi 100 metre olan tesis göreniniz var mı?

saygılar...

1.si OG ile AG arası mesafe 100 metre olamaz. OG ile AG arası mesafe trafonun OG ile AG buşingi arasındaki mesafe kadardır. :D
Müthiş....
 
Sayaç ile trafo arası 100 metre olabilir, bu da OG ile AG arası 100 m eder. Bu durum kapasitif sabit bir yük oluşturur. Trafo endüktivitesi ile kablo kapasitif değerini hesap ederek aradaki farkı giderecek bir sabit konulabilir. Yada sayaç sonrasına ve sayaca yakın bir noktaya akım trafoları konularak yada varsa sekonder koruma rölesinden akım bilgisi alarak AG den net düzeltme yapılabilir. Tabii bunu 100 metreden bilgi alıp yapacak bir röle bulabilirseniz yapabilirsiniz, çünki zaten OG den alınan akım bilgisi ma seviyesinde düşük olacağından bilgi yolda bozulur. Biz 1000 metreye kadar bu bilgi kaybolmayacak şekilde dönüştürerek cihazımıza bağlıyor ve AG tarafındaki cihazlarımızla OG kompanzasyonu yapabiliyoruz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,360
Mesajlar
917,020
Kullanıcılar
450,230
Son üye
sercankars

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri
Üst