AEG Lavamat 72 Program Çarkı

promemati

Üye
Katılım
6 Eki 2013
Mesajlar
7
Puanları
1
Merhabalar,

Lavamat LV-72 makinem var. Makinenin program çarkı kendiliğinden dönmemeye başladı. B'de veya E'de başlatınca, çark sürekli aynı yerde kalıyor ve makine sürekli aynı hareketi yapmaya devam ediyor. Hareket sonlarında program bölümünden "çıt çıt" diye ilerleme sesi geliyor ama ne kadar beklersem bekleyeyim çark hiç atmıyor, aynı hareket devam ediyor. Çarkı elimle attırdığımda makine bütün işlemleri yapıyor. Yani çarkı elimle çevire çevire makineye yıkama işlemi yaptırabiliyorum. F'nin bitimine kadar elimle çevire çevire ilerletiyorum makineyi. F'nin bitişi ile G'nin başlangıcı civarına geldikten sonra makine çarkı kendisi döndürerek yıkmayı bitiriyor. Sizce sorun ve çözüm ne olabilir. Şimdiden teşekkürler.

Saygılar
 
suyu ısıtmıyor ise program ilerlemez.rezistans ve rezistans kablolarını kontrol ediniz.özellikle lv serilerinde beyine giren rezistans kablosu yanma yapmaktadır.
 
Makina calisirken beyinden cit cit sesi geliyor ilerlemiyorsa mekanik olan beyinde problem dişli kirilmasi muhtemel olabilir plastik oluyor disliler. Arkadasin dedigi gibi rezistans ve kablolarini da kontrol edin

device_name Cihazımdan your_app_name ile gönderildi
 
Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim.

Makinenin üst kapağını açıp beyine giren bütün kabloları kontrol ettim. Ayrıca diğer bütün kabloları da kontrol ettim. Kablolarda herhangi bir yanma falan görünmüyor. Bunun dışında bugün tekrar çarkı el ile ilerleterek çamaşır yıkadım. Çarkı E ile F arasında biraz fazla bekletmemden olacak herhalde, makine aşırı su alarak deterjan koyma bölmesinden şu taşırdı. Allahtan gördüğüm gibi hemen çarkı elimle ilerlettim ve makine hemen suyu boşalttı da ucuz atlattık. Bugünkü yıkamada F'nin sonundan itibaren de kendisi ilerlemedi çark. G'ye kadar elimle getirdim, ancak buradan sonra kendisi son sıkmayı yapıp bitirdi.

Yeni bilgiler ışığında kablo yanması şıkkını eleyebiliriz gibi duruyor. Zira problem rezistansta olsa, en azından sıkma işleminde kendisi ilerler çark diye düşünüyorum. Yanlış mı düşünüyorum acaba? Dişli kırılması ise mantıklı geldi. Ama bu ihtimalde de hiçbir zaman ilerlememesi lazım çarkın. Bazen G civarlarındayken kendisi ilerleyebiliyor çark. Dişlinin kırılıp kırılmadığını kontrol etmek için beyni tamamen olduğu yerden çıkarmak gerekiyor mu acaba? Nasıl kontrol edebilirim dişliyi?

Tekrar teşekkür ederim.
 
Bir de bu problem makinede ağır bir kilimin yıkanması esnasında ortaya çıktı. Gerçi aynı kilimi daha önce de yıkamıştık ama her zaman o kadar şanslı olmayabiliriz. Bu ağır yıkama olayı da belki problemle bağlantılıdır diye paylaşayım dedim.

Saygılar
 
Beyin dedigimiz seyi yerinden sökmenin cok problem olacagini sanmam birkac kablo, soket sokmeden once birkac resmini cek halledersin önemli kısım beyni acınca toplama gibi geliyor. Hos icinden kırılan birsey oldugunu tespit etsen de tamir edecek yedek parca örnegin dişli gibi bulunacagıni zannetmem. Zaten bozuksa merakın giderilmis olur yenisini alip takarsin. Bir cihazi insanin kendisinin tamir etmesi buyuk haz. Tavsiye ederim.
 
Ayrıca ne zamana kadar yıkama boyunca makinanın basında bekleyeceksin. Biri ayar dugmesini ters crvirmistir cocuk falan. olan olmuş onemli degil artik. Onemli olan en az zararla bu isin icinden cıkmak.
 
Cevaplar için çok teşekkür ederim.

Makinenin ısıtma yapıp yapmadığını bilmiyorum. Elimle çevire çevire yıkattığımda çamaşırlar düzgün yıkanmış şekilde çıkıyorlar. Isıtma yapıp yapmadığını anlamamın yolu nedir? Tarif edebilirseniz bir bakayım.

Beyni yerinden sökmenin zor olacağını ben de düşünmüyorum. Ancak onca kablo, beynin üzerindeki kart, hele hele beyin açıldıktan sonra karşıma çıkacaklardan da korkmuyor değilim :)

Bakalım sorunun kaynağı rezistans değilse, ya beyni sökeceğim, ya da artık istemeye istemeye servise başvuracağım. Bu kadar eski bir makine için de servise para harcamak koyuyor bana. Özellikle de makineyi yalnızca 5-6 ay kullanacağım ve makinenin bana değil, ev sahibine ait olduğunu düşünüce daha da koyuyor. Neyse, cevaplar için tekrar teşekkürler.

Saygılar
 
Merhabalar,

Az önce 40 derecede yeni bir yıkama başlattım. Makinenin camından elimle ısıyı kontrol ettim. Camda bariz bir ısı artışı oldu. Dolayısı ile ısıtmada bir problem olmadığını düşünüyorum. Makinenin beyninden her işlem sonrasında ve öncesinde çıt çıt sesleri gelse de çarkta bir oynama yok ne yazık ki. Problem beyinde ya da çark dişlilerinde olsa gerek. Yeni gelişmeler sonrası yeni fikirlere açığım. Herkese teşekkürler.

Saygılar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst