Acil çıkış levhası için şarj devresi

trn123

Üye
Katılım
27 Ocak 2011
Mesajlar
37
Puanları
1
Yaş
43
Merhaba arkadaşlar,
Elimde birkaç tane floresan lambalarla aydınlatılmış exit levhaları var,ancak bunlar çok çabuk arıza veriyor, pek sağlıklı değil. Ben bunların aydınlatmasını serit ledlerle ve 9v pille şarjlı olaracak şekilde değiştirmek istiyorum, arıza vermeden uzun süre ve gece gündüz sürekli yanmaları gerekiyor. Ancak şarj olayını pek çözemedim piller sürekli şarjda kalıyor o yüzden tereddütlüyüm ne kadar sağlıklı olur. Bu devrelerden birisini kullanmak istiyorum fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Paylaşılan Dosya, Dosya Paylaşım Sitesinden Silindiği İçin Konu Çöpe Taşınmıştır.
 
Uğraşılacak bi şey değil, 12V çıkışlı LED için acil durum aydınlatma kitleri var...
 
Basit bir sistem olduğu için kendim yapmak istiyorum, ancak merak ettiğim; piller düşük akımda sürekli şarjda kaldığında bir zararı olur mu uzun vadede
 
İyi akşamlar cümleten,
bu şekilde bir devre tasarladım örneklerine benzer bunu yapmayı düşünüyorum, şarj voltajını sabitlemek için D7; 9.1V zener diyot ekledim ancak iş yaparmı emin değilim. Devrede enerji varken pil şarj oluyor (düşük akımla sürekli şarj) ve şerit led yanıyor; elektrik kesildiğinde ise röle aracılığıyla batarya direk ledlere bağlanıyor ve yanmaya devam ediyor.Makineci olarak elimden geldiğince çizdim umarım iş görür..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,299
Mesajlar
916,534
Kullanıcılar
450,131
Son üye
mrtblkl

Yeni konular

Geri
Üst