AC motor Sürmek

sust

Üye
Katılım
21 May 2006
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba dostlar

Ben Şebeke gerilimiyle çalışan tek fazlı bir ac motorun hız kontrolünü mikrodenetleyiciler ile yapmak istiyorum. Bunun için motoru dimmer devresi ile çalıştırıp soft start devresi ile sürmek istiyorum ve buna birde akım sınırlayıcı eklemem gerekiyor. mikrodenetleyici ile dimmer devresinin yazılım kısmını hallettim. Bu arada kullanılacak motor da çok güçlü bi motor değil sadece deneysel amaçlı kullanılacaktır.

Sizce dimmer devresi ile kullanmak ne kadar mantıklı ve bana bu konu ile ilgili şema, teknik döküman gönderebilir misiniz?

Motorlarla ilgilenmeye yeni başladım ve her yeni gün yeni terimler öğreniyorum sıcaklık koruması, tork ve yön ayarı,sabit devir kontrolü vs... Bunlar şuan için lazım değil bana sadece akım sınırlaması ve soft start öenmli benim için.

Saygılarımla --Barış--
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
forumda soft start diye aratırsan epey bi bilgi var ihtiyacını fazlasıyla karşılar
kolay gelsin
 
yks001 arkadaşında dediği gibi arkadaşım gerekli olarak ilgilendiğin dokümanları çok rahat bulabilirsin. Ayrıca dimmer kullanman da bazı direnç değerlerinin aniden değişmesi ve olumsuz kalkış hataları sebebiyeti vereceğinden sana tavsiye edemeyeceğim bir yöntem olacaktır. Motorlar her zaman yumuşak yol vererek kalkış yapmalıdır. Zaten bu konu ile ilgili olarak da bu konu başlıkları adı altında olan konuları bu sitemizden dikkatli olarak incelersen bizleri biraz daha iyi anlamış olacaksın. iyi çalışmalar kolay gelsin...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,321
Mesajlar
916,696
Kullanıcılar
450,159
Son üye
delta2366

Yeni konular

Geri
Üst