ABB sürücüleri ve modbus.

mktrnemre

Üye
Katılım
24 Ara 2017
Mesajlar
16
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba,
Elimde üç adet abbacs580 ve iki adet abbacs550 sürücü mevcut. Ve bir modbus kartı ile frekans ve akım gibi değerlerin kontrolu için uğraşıyorum. Ancak nasıl yapılır, iki farklı sürücü ile modbus üzerinden birşey okunur mu bilemiyorum. Yardımlarınız ve dokumanlariniz için şimdiden teşekkür eder kıymetli cevaplarını bekliyorum.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
iki farklı sürücü derken kasıtı anlayamadım . soruyu anlayamadığım için genel cevaplar verceğim.
255 sürücüye kadar modbusla haberleşirsin. istersen modbusla kontrolda edebilirsin .. parametlreleri ayarlıyıp bağlanacaksın hepsi o . şimdi kyullandığın modbus master device ne ? ona göre tarif edeyim ..
 
Siemens Plc et200 serisine takılan bir modbus kartı mevcut. Aynı panonun içerisindeki aynı marka fakat farklı seriler için (ör:acs580ve acs550) demek istemiştim. Sadece sürücüler üzerinden gerekli parametreler ayarlanıp mı haberleşme sağlanıyor yoksa bunun için plc içerisine herhangibir blok oluşturmak gerekiyor mu?
geri dönüşünüz için teşekkürler. İyi çalişmalar(haberleşme+frekens+akımdegerleri)
 
şimdi arkadaşım farklı bir şey tartışıyoruz yada sorunuzu ben yine anlamadım .şimdi ikimizin de zırcahil olduğunu kabul ediyorum öyle yazıyorum ... modbus bir protokoldür. seri bir protokoldür . yani 1 master device (aygıt ) diğer slave device ler le haberleşir .. bu haberleşeceği cihaz sayısına 2byte hafıza alanı ayrılmıştır buda 256 ya tekabül ediyor sanırım tam emin değilim. kendine has bir protokol yapısı vardır . ve seri haberleşme olduğu için bütün bunları sıralı bir şekilde yapar . bir modbus çerçevesi vardır buna format deyebiliriz modbus frame denir ama ona kısaca biz modbus formatı diyoruz
heksadecimal olarak adres x fnksiyonkodu x okunacak adres x crc metodu şeklinde bir mesajla sorar ve aynı şekilde bir cevap alır …… modbus haberleştiği cihazın sürücümü analizatörmü plcmi ne olduğunu bilmez bildiği tek şey onunla aynı protokolü kullandığıdır . aynı dili aynı kurallarla konuşmak için illaki master device program yazmak gerekir .. ekte özelliklerini protokol yapısını haberleşme özelliklerini yollayacağım … şimdi bu nedenle plcde bunlar hazır olmaz bunları kendin yazman gerekir Siemens türü bir plcde bu biraz zor olabilir codesysy türü bir plc yada schiender tipi bir plcde rahat olabilir ama sorun değil haberleşilir … siemenste haberleşmek için özel modbus fonkston kodları vardır onları yollaman lazım.. ve gelen cevaplar içinde bir data blok hazırlaman lazım .. bu sayede haberleşirsin .. sürücüleri sıra ile adreslersin. hangi adreslerden okuma yapacağını yada hangi adreslere yazma yapacağını belirtirsin tıkır tıkır çalışır ..örnek bir resim gönderiyorum Siemens için onun üzerinden konuşalım sonra
 

Ekli dosyalar

  • siemens ekran alıntısı.PNG
    siemens ekran alıntısı.PNG
    71 KB · Görüntüleme: 100
  • Modbus_Application_Protocol_V1_1b3.pdf
    794.7 KB · Görüntüleme: 70
Merhaba Abb acs580 sürücü de start sinyalini kalici mandal butonla veriyoruz enerji kesildiginde tekrar geldiğinde mandal buton hep start sinyalini tekrar verecegi icin motor enerji gelir gelmez calismaya basliyacak bunu parametrelerden kontrol etme imkanimiz varmi yoksa kumanda devresimi yapmamız lazim.
Yardımınız icin teşekkür ederim.
 
Merhaba Abb acs580 sürücü de start sinyalini kalici mandal butonla veriyoruz enerji kesildiginde tekrar geldiğinde mandal buton hep start sinyalini tekrar verecegi icin motor enerji gelir gelmez calismaya basliyacak bunu parametrelerden kontrol etme imkanimiz varmi yoksa kumanda devresimi yapmamız lazim.
Yardımınız icin teşekkür ederim.

Onu parametreden kontrol edebilirsiniz, kullanma kılavuzunda var.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst