abb plc. yardim!!

gulcn

Üye
Katılım
20 Şub 2014
Mesajlar
2
Puanları
1
Merhaba,
Elimde bir abb plc var. Codesys uzerinden ethernetle programliyorum. Yazilimi yukluyorum. Tek cikis atiyorum. Yazilim dogru yukleniyor. Atadigim cikisin ledide yaniyor. Ancak pinden sinyal alamiyorum. 24v Role surmek istiyorum. Ancak hic cikis vermiyor. Nasil cozebilirim bu sorunu
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
eğer led yanıyorsa o zaman sorun donanımsal acaba o griş çıkış bloğunun source yada sink hangisi yaptınız
yani transistörmü röle mi çıkış ve sizizn ana kayanağınız + mı - mi
 
Plc role cikisli. 24v dc veriyor. Bende cikis pinindeki 24v ile role surmek istiyorum. Rolenin bobin ucunun birini plcnin cikis pinine diger ucunu grounda bagliyorum.plcnin groundunu kullaniyorum.cikisa hic sinyal alamiyorum. Sebibini anlayamadim.
 
Sorun cozulmediyse yardimci olabilirim
 
plc npn mi pnpmi
24v güç kaynagı haricimi plc nin dahili poverimi bazı plcçıkışları sadece inputlara yetiyor cıkışları çalıştırmaya yetmiyor sıkıntı devam ediyormu ediyorsa plc markası ve mümkünse bağlantı fotoğrafı olursa dahafazla yardımcı olabiliirim
 
çıkıştan 24v dc ölçtünüz mü ? ölçtünüz röleyi bağlayınca gidiyorsa ya rölenin bobini yanık kısa devre olmuştur ya da o röleyi sürmeye plc nin gücü yetmiyordur. ya da com ucuna vereceğiniz 24v dc ile çalışıyor olabilir ki bence bu ihtimal daha yüksek harici bir 24v dc ile com ucunu besleyin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst