ABB marka inverter manual, sorunlar ve uygulamalar

Cevabınız için teşekkür ederim. Kılavuzda yazan parametre üzerinden ayarı yaptım.
Ekli dosyayı görüntüle 85332
Minimum 0 maksimum 60 yapmama rağmen değişen bir şey olmadı.
Analog için başka parametre var onu bulun
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Arkadaşlar ABB marka İnverterler hakkında sorularınız olur ise elimden geldiğince sizlere yardımcı olmaya çalışırım.
abb 580 surucu ıle kazan mıkserı uygylaması yapıyoruz lakın batıt bır senaryoda takıldık
motora start verıldıkten sonra + ve - butonları ıle operator ıstedıgı devre getırıp stop edene kadar calısması gerekıyor dı 2 ve dı 3 + - devır artırma olarak panoyu ısledık hanı parametrelerı işleyıp bu makroyu ozellestırecegımızı bulamadık . senaryomuz gayet basıt
DI 1 ILE start verılecek
DI 2 ıle opertor ıstedıgı devre yukseltecek
DI 3 ıle ıstedıgı devre ındırecek
AO 1 veya AO 2 den herhangı bırı ıle devrı okuyacak ( ıstedıgı devre geldıgını oradan anlayacak)
stop edıp hareket rolesı DI1 e gonderdıgı hareket sınyalını kesınce motor duracak
yardımcı olursanız makbule gecer .ıyı calısmalar dılerım
 
o program bende var eğer bulamadıysanız paylaşmak isterim ama benim de aklımda başka bir soru işareti var o program ile çalışan kablonun şeması her yerde var da yapıp çalıştıran var mı acaba ? varsa ben de yapacağım :)
Programi nasil bulabilirim
 
Arkadaşlar ABB marka İnverterler hakkında sorularınız olur ise elimden geldiğince sizlere yardımcı olmaya çalışırım.
İyi günler, benim sorum Acs800 sürücünün remote seçiminde potansiyometre ile motora devir ayarını hangi parametre den yaparım? lokal displayden çalışıyor.
 
Herkese Selamlar Hayırlı İşler Dilerim

ACS355 5,5Kw sürücü ve 4 Kw motor ile ilgili bazı sorularım olacak. İlk kez vektör kontrol uygulaması yapacağım. PLC üzerinden 0-10V ile hız istediğim hızlarda tek yönde motoru kontrol edeceğim. Hızı kontrol ederken torkun sabit kalmasını istiyorum. Hem Türkçe dokümanını inceledim hem de internette bulabildiğim videoları izledim ama tam olarak çözemediğim kısımları sormak istedim.
Motor etiket değerlerini eksiksiz tanımladım. Max akım, Max-min frekans, max-min hız olmak üzere temel değerleri doğru şekilde tanımladım.

9904 parametresinin 2 olması gerektiğini düşünerek devam ettim ve plc üzerinden röle ile 9 ve 12 nolu pinleri kısa devre ettirdiğimde start alıyor motor ve plc üzerinden girdiğim hıza göre hızlanıp yavaşlıyor ama Hz değeri %30 da kalıyor. Kontrol seçeneğini Loc yapıp sürücü üzerinden motoru çalıştırdığımda rpm değerini artırarak tam devire çıkarabiliyorum motoru.

1- Ben harici 0-10V ile motor hızını ayarlamak istiyorum ve motor torku sabit tutsun istiyorum bunun için 9904 parametresini 1 mi yapmalıyım 2 mi ?

2- 1102 parametresindeki Harici 1 ve Harici 2 nedir hangisini seçmeliyim ?

3- 9910 parametresini ON yapıp start dedim. Kitapçıkta 10-15 saniye boyunca tanımlar diyor ama 1-1.5 dk bekledim motor bu süre boyunca sağ ve sola dönüyormuş gibi yaptı sürekli olarak baktım durmayacak ben durdurdum. Bu parametreyi nasıl kullanıyoruz ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,098
Mesajlar
914,957
Kullanıcılar
449,799
Son üye
ferhatakpolat

Yeni konular

Geri
Üst