abb acs 600 overvoltaj problemi

meltem11

Üye
Katılım
28 Eyl 2007
Mesajlar
44
Puanları
1
Yaş
59
arkadaşlar acs 600 dc overvoltage hatası veriyor, yardımlaınızı rica ediyorum..
kolay gelsin..
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
dc bara gerilimlerini ölçtün mü? gerçekten bir yüksek voltaj mevcut mu?
 
kardeşim cevabın için çok teşekkürler
besleme voltajı 3*380 yaklaşık 390v civarı
dc voltaj 520v civarı, yani normal görunuyor..
 
kullandıgın sürücüde dc bara direnci yoksa ferir veya varsa direnç gitmiştir motor ani duruş ve kalkışlarrda dc bara direncine ihtiyaç duyar
 
arkadaşlar sürücü şuan atelye ortamında, motor baglı değil sadece 3 fazı veriyorum direk dc over voltaja düşüyor
 
o zaman durum biraz kötü IGBT'si zarar görmüş olabilir. Yani tamirlik durumda olabilir. Motor bile bağlı olmadan bu arızayı vermesi buna işaret. Ya da elektronik cihazlarda çok sık yaşanan kapasitör şişmesi gerçekleşmiş olabilir. Eğer imkanın varsa kayıt özelliği olan bir dijital multimetreyle voltajın nasıl davrandığını kaydet arıza verdiği anda gerçekten öyle bir voltaj yükselmesi oluyor mu olmuyo mu gözlemle derim. Muhtemelen olmayacaktır. Bu da dediğim gibi tamirci yollarının gözüktüğü anlamına gelir.
 
sürücünün giriş tarafında herhangi bir kontaktör var mı? kontaktör tam çekemediği zaman da sürücünün giriş bölümünde hasara neden olmuş olabilir. Eğer tamire gönderme kararı alırsanız muhakkak giriş tarafını da kontrol edin tekrar aynı problemle karşılaşmayın.
 
BU SORUNLA BENDE KARŞILAŞMIŞTIM SÜRÜCÜNÜN IGBT'si GİTMİŞ Tİ SENİN SÜRÜCÜDEDE AYNI SORUN VAR SANIRIM

 

Forum istatistikleri

Konular
128,229
Mesajlar
915,991
Kullanıcılar
450,025
Son üye
sedef12

Yeni konular

Geri
Üst