A Sınıfı Çamaşır Makinaları

Katılım
3 Ocak 2010
Mesajlar
102
Puanları
1
Yaş
46
çamaşır makinalarında a sınıfı olanlar tercih sebebi ama tercih eden ve satın alan tüketiciler ne yazıkki problemler yaşamaktadırlar bunlardan bazıları temizlenmemiş lekeli lekesi çıkmamış çamaşır vb bir yandan su miktarında azlık ısıtmada program süresinde kısalma suyun sıcaklığında istenileni seçememe vb bence a sınıfı avantaj değil tam tersi
 
Her A sınıfıyım diyene güvenmemek gerekiyor. Bazı A, hatta A+++ cihazlar bile üstün performansla yıkayabilirken bazılarında korkunç sonuçlar çıkabiliyor. Firmaların teknolojisiyle ve daha doğrusu kullanımla alakalı diye düşünüyorum.
 
Artık çamaşır cinslerine göre programlar var. eskiden renklier beyazlar vs diye ayrılırdı. şimdi çamaşır cinslerine göre programlar olduğu için karışık atamazsınız. atmamanız gerekiyor. ama kimse böyle bir üe sahip değil. yünlüler kazaklar , ince gönlekler , pamuklu çamaşırlar eskiden karışık atıyorduk mis gibi yıkıyordu şuan su kısıtlı bu yüzden uygun prgramda uygun çamaşır cinlerini attığınız zaman sıkıntı yok. hatta bazı modellerde MİX programı var pamuklu sentetik yünlü karışık atabiliyrsunuz ama ürünün normal kapasitesi 6 kg ise MİX de 3 kg atıyorsunuz.
 
Kanyak ustama katılıyorum. Eski cihazlar genelde zaten bl suyla yıkadığından yanlış kullanımla bile hassas çamaşırlara zarar vermezlerdi. Kısa programları da zaten ortalama 50-70dk civarı sürdüğünden onda da sıkıntı olmazdı. Yoksa eski makinelerde de bu ayrım yapılabiliyordu.

Aslında bu enerji durumu saçma sapan bir işe dönüştü. Çünkü farklı bir teknoloji bulmak yerine hep aynı yöntem kullanılıyor.
Makinenin aldığı su miktarı azaltılıyor. Az suyu ısıtmak için az enerji kullanılıyor, çoğu makine 60'C sıcaklığa zaten ulaşmıyor bile. Az suyun getirdiği düşük performanslı yıkamayı telafi etmek için süre uzuyor.

Bu uzun süreli tasarruflu yıkamaların yanında makinelerde yüksek tüketim değerli ve az çamaşır miktarına uygun kısa programlar da var.

Kullanıcılar ise genellikle uzun süreli programların çok fazla enerji ve su tüketimine neden olduğunu zannedip kısa programları tercih ediyorlar. Bu programlarda normal kapsitenin %60 kadarı doldurulması gerekirken tam kapasite ile çalıştırıyorlar. Kısa program- fazla tüketim ve fazla çamaşır üçgeninde çamaşırlar iyi yıkanamıyor ve israf ediliyor. Suç da makinelere atılıyor maalesef.

Biraz bilinçli kullanım şart, ayrıca firmalar da bu konuda daha açıklayıcı bir ön panel tasarımı sunarlarsa tüketiciler de cihazları rahat kullanır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,209
Mesajlar
915,829
Kullanıcılar
449,988
Son üye
hmos23

Yeni konular

Geri
Üst