Aşırı EndükTif Minimum kapasitif?

Hocam bunun bir çok nedeni olabilir.
1-kondansatör gruplarından bir veya birkaçının sigortası atmış olabilir.
2-kondansatör gruplarınız güç kaybuna uğramış olabilir.ama bu durumda röle bir kondansatör daha devreye almak ister.Alabileceği kondansatör var mı fazladan.yoksa kondansatörlerin hepsi devrede olduğu halde mi kapasitif duruyor indüktif fazla ilerliyor?
3-ufak bir ihtimal de olsa röleniz takılmış olabilir(başıma gelmişti) elektriğini kapatıp açmayı deneyebilirsiniz.
Bunları denedikten sonra bir daha durum değerlendirmesi yapalım.Başka nedenler de olabilir ama en sık karşılaşılanlar ilk 2 madde.
bir de işletmenizde son zamanlarda yüklerde değişme oldu mu? yeni bir yük ya da eskiden kullanılan bir yükün devreden çıkarılması gibi.Ve fazlarda dengesiz akım çekilmesini sağlayacak herhangi bir yük.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
hersey normal seyirde kondansatorlerde calısıyor tek tek denedım ..röle kondansatorlerı devreye almasına ragmen kapasitif aynı seyirde degişme olmuyor...endüktif ise cezada suan ...Gerilim trafolarına baktım onlarda da problem yok..ya kendımce suna karar verdim reaktif güc rölemde arıza olabılırmı?Çünki kondansatorlerı cekmesine ragmen izlemlerim sonucu başka bi kondansatör grubunu devreye sokmak ıstermışcesine izlenim verdi manul olarak ekledıgımde degısmeler gozlemledım..Röleden kaynaklanan arıza buna sebep olabılırmı?
 
sn mcmaneman35,cos değeri  1.00  'e setli ise  c/k ayarını 0.05 olarak  giriniz. kapasitif sayacın değer yazmamasından yakınmayın zira  bizlerin arayıpta bulamadığımız sonuçlardan biridir.burdan hareketle ;bir akım trafosundan referans la  çalışan sisteminiz olmasına rağmen kapasitif değerinizin olmaması, çekilen amperler arasında fazlaca anormalliğin olmadığını gösterir.c/k ayarının değişiminden sonra  sonucun normalleşeceğini düşünüyorum.selametle
 
Sn kompanze arkadasimizin dedigini de yaptiktan sonra akim trafo uclarini degistirmeyi deneyin...Roleyi degistirdiginizi soylediginizi hatirliyorum...Roleden ziyade role nin baglantilarinda bir sorun olma ihtimali daha yuksek gorunuyor...
 
sayın arkadaşım aynı şey benim başımada geldi.şunu belirtmemişsin fabrika yenimi kuruldu.önce herşey normal mi gidiyordu.yoksa başından berimi aynı sorun devam ediyor.eğer başından beri sorun devam ediyorsa sana bir-iki önerim olacak.RGKR bağlantısını kontrol et,uçlar yanlış olabilir.akım trf.uçları ters olabilir.KONDANSATÖRLER sıcaktan  kurumuş olabilir ,kondansatörleri bir ölç,sarj ve deşarj oluyor mu?kompanzasyon merkezinin olduğu yerin sıcaklığı kaç derece?biz kendi fabrikamızda sıcaklığı en fazla 25 derecede tutuyoruz.(klima çalıştırarak)sabit kondansatör kademesi kaç kvar? (trafo gücünün %3'ü olacak trafo boş çalışırkende endüktif güç harcar.örneğin;trafo 1000kva ise 25-30 kvar sabit kondansatör devreye alırsın.)sabit kademe grubunu otomatik olarak röleden ayarla olmuyorsa manuel olarak devreye al.birde kondansatörün devrede olma süresi çok önemli.çabuk devreye girmesi iyi çabuk devreden çıkması iyi değil.çünki endüktif ilerler kapastif yazmaz.cosq,yi 1'de tutmaya özen göster alt sınırıda 0.98 olarak ayarla.belirli saatlerde not alarak takip et.birde röleyi sisteme tekrar bir tanıt(öğret)bakalım.sana şimdiden kolay gelsin.
 
Sn.mcmaneman35 ,madem herşey normaldi öyle ise ilk önce kondansatör akımlarını ölçün kapasite kaybeden veya tamamen boşalan kondansatörleriniz vardır.2. ihtimal de eskiden olmadığı kadar.daha fazla yük aynı anda devreye giriyordur veya ilave makinalar ile güç artışı meydana gelmiş olabilir.Yine de ben kondasatörlerde sıkıntı olduğunu düşünüyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst