Aşırı akım rölesi

diglam

Üye
Merhaba

Benim öğrenmek istediğim konu (eğer anlatabilirsem) şu şekilde:

Bir güç devresi 250A. TMŞ ile korunuyor. Bunun çıkışı ana kontaktör üzerinden 4 farklı bilezikli motoru beslemek için dağılıyor. Herbir motor için 2 faza aşırı akım rölesi konmuş. bu rölelerin takıldığı fazlardan, ayarlanmış değerden fazla bir akım geçerse NK kontağını açarak ana kontaktörü açtırıyor ve devreyi ve motorları korumuş oluyor. Aynı zamanda ana kontakatörün hemen çıkışındada bir faz üzerinde bir aşırı akım rölesi daha var, buda tahminimce ana kontaktörü korumak için konulmuş. Şimdi gelelim benim derdime :). Bu aşırı akım röleleri Çin malı ve ben bunları devreden çıkarmak istiyorum. Gerek devreyi gerekse motorları korumaya devam edebilmek için bu röleler yerine ne koymalıyım. Ana kontaktör çıkındaki dağılımları motor koruma şalteri veya TMŞ üzereinden geçirirsem olur mu?. Ana kontaktör çıkışındaki aşırı akım rölesine gerek var mı? Yerine nasıl bir koruma yapabilirim ?

Şimdiden teşekkürler.

Aşırı akım rölelerini iptal edeceğine kalitelisini tak... Motorlar yandığında pişman olursun...

İleri seviye bi koruma istersen SIEMENS-SIRIUS serisi kısa devre açma kapasitesi yüksek veya Schneider ın Termik koruma ,faz dengesizliği koruması ,kısa devre koruması yapan TeSys serisi yol verici sistemleri var...

Son düzenleme:
Aşırı akım rölelerini iptal etmek derken bunları devreden çıkarıp yerine ne koyabilirim, nasıl bir koruma yapabilirim demek istemiştim. Motor beslemesini bu röleler yerine TMŞ üzerinden geçirirsem motoru korumuş olmaz mıyım ?

Motorlarınız devresine,motor akımına uygun,kaliteli TMŞ koymanız en uygunudur.Bu şalter üzerine ilave edeceğiniz yardımcı kontak ile de, ana kontaktörü açtırabilirsiniz.

Öneriniz için teşekkürler.
Peki Koyacağım TMŞ rotar+stator akımının toplamına göremi olmalı.

Yardımınız için çok teşekkürler

Forum istatistikleri

Konular
133,385
Kullanıcılar
459,239
Son üye
ekocaman

Yeni konular

Geri