ağlarmısınız

ağlarmısınız ?


  • Kullanılan toplam oy
    6
  • Anket kapatılmış .
Katılım
14 Ağu 2012
Mesajlar
470
Puanları
31
Yaş
56
Arkadaşlar hep iş, hep koşturmaca, sürekli sitres ve zor şartlar altında, çalışmaktayız.
Lakin benim öğrenmek istedğim şu ;
bir işyerinde çalışıyorsunuz, işinizi düzgünde yapıyorsunuz, maaşınızda , tatminkar bir ücret alıyorsunuz
fakat işte küçük bir terslik olduğu anda (vukuat) patron geldi size saydırdı saydırdı ,sonra da bir osmanlı tokadı attı ve gitti . 5 dakika sonra muhasebeden çağırdılar sizin tazminatsız iş akdinizin fes edildiğini hakkınızı mahkemede arayıp alabileceğinizi söylediler daha sonra patronun sekreteri geldi yanınıza patronun keyfinin iyi moralinin düzgün olduğunu git bir konuş ağla sızla eminim seni affeder dedi bu durumda patronun yanına gidip kendinizi affettirmek için AĞLARMISINIZ:??????????
 
küçük bir terslikte patron saydırmaz. her işletmede gün boyu sık sık küçük terlikler yaşanır. eğer patron saydırdıysa tersliğin maliyeti yüksek olmalı. çözüm yolları aramak gerekir. ola ki küçük bir terslik oldu ve akabinde patrondan osmanlı tokatı yenildi. doğruca savcılığa gidilir.
 
işletmelerde trilyonluk makinalar var,ve dakikası para basan.. işletmenin üretim ve planlaması belli akış içersinde olan bir işyerinde senin yanlış müdahelen sonucunda makinanın plc sistemi çöktü, menşei yurt dışı alman italyan atıyorum aradın adamları ekibimiz çin de 1 haftaya döneriz size dediler üretim aksadı verdiğin zararın ziyanın bedeli çok büyük şiparişler aksadı mahçubiyet diz boyu
doğruca savcılığa gidilir.
 
Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum
Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum!

Arkadaşlar o tokatı kaldırdığı anda yere sererrim direkt. Sorgusuz sualsiz. Ağzını burnunu dağıtır, yerde bile tekmelerim. Değil tokat atması, yeltenmesi bile hata olur. Roma kölelik döneminde mi yaşıyoruz tokatta ne demek?
 
işyerim battı. sanırım. ümitsiz bekleyiş içersindeyim..
ve içim acıyor gözlerim dolu dolu ıslak ıslak bakıyor.
 
Tamamen olaya bakış açınıza bağlıdır. Nasıl mı?
1.si her şerde bir hayır aramayı bileceksin,
2.si hepimiz insanız ve hata yapmak fıtratımızda vardır. Peygamberler bile hata yaparken bizlerden dört dörtlük bir iş yada beceri beklenmesi uygun değildir. Bizler elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışırız o ayrı tabiki. Bugün sen 100 liralık bir zarara sebep olursun ama bir başka gün 100 bin liralık bir faydan dokunur ama sen bu fayda için ay sonunda kârın %50 sini maaşında beklemediğin gibi iş verende yapmış olduğun zararında seni doğrudan o hatanın altına sokmamalıdır. Ben bunu bilir bu derim.
3.sü ise, madem ki o kadar önemli bir yerde böylesine bir zarar meydana geldi. Nerede böylesine mühim bir işletmenin b planı, yedeği yada önlemi? Olmaz arkadaş böyle bir senaryoya ben anlam veremem. Ne ki bu işletme bu derece mühim? bomba mı üretiyor yoksa nükleer santral mi işletiyor?

Velhasıl velkelam uzun lafın kısası babam derki; "dürüst ol çalış ama hakkını da aramasını bil, kendini kimseye ezdirtme" bana anamın babamın atmadığı tokatı elin bir adamı atacak? orada yastarım onu! Üstünede o iş yeri ile ilgilide her türlü hukuki davayı açarım. Zaten muhakkak bir yerlerden kaytarıyordur oradan yürür giderim. Hiç bir şey olmasa adı mahkemeye düşer oda ona yeter vesselam...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,194
Mesajlar
915,741
Kullanıcılar
449,969
Son üye
kdrtkn

Yeni konular

Geri
Üst