90 yıl sonra çürümeye başladı.

novell35

Üye
Katılım
17 Şub 2007
Mesajlar
530
Puanları
31
Yaş
40
Dünyanın en güzel mumyası olarak kabul edilen Rosalia Lombardo, tam 90 yıldır tek bir saç telinde bile bozulma olmadan korunduktan sonra çürümeye başladı. Bilim insanları mumyayı kurtarmak için seferber oldu.
İtalyanın Sicilya Adasındaki Palermo kentinde camdan bir tabutta tutulan iki yaşında ölen kızın suratında kararmalar ortaya çıkarken, yanak, dudak ve burnunda lekeler belirmeye başladı.
İtalyan General Mario Lombardonun kızı olarak dünyaya gelen Rosalia, iki yaşında İspanyol gribi adıyla bilinen hastalık yüzünden hayatını kaybetti. Kızını kaybetmenin acısını kaldıramayan General Lombardo, Sicilyada mumya ustası Alfredo Salafiaya kızını mumyalattı ve camdan bir tabuta yerleştirdi.
Salafia küçük kızı mumyaladı ancak mumyalama yöntemini kimseye açıklamadı. On yıllar sonra, Palermo Üniversitesi antropoloğu Dr. Piombino Mascali ve Profesör Albert Zink, Rosalianın mumyasını araştırma iznini elde etti.
SIRRI ÇÖZÜLÜYOR

rosalia1.jpg


Bilim insanları Rosalianın görünümünü nasıl koruduğunu yıllarca anlayamazken, Salafia'nın kızın kanını kimyasal bir madde ile değiştirdiğini düşündüler. Uzun süre bu esrar çözülemedi ancak, Mascali bir gün tesadüf eseri Salafianın el yazmalarından birini buldu. El yazmasına göre Salafia, Rosalianın damarlarına alkol, gliserol, formalin ve salisil karışımı bir sıvı enjekte etmişti.
Mascali, ortaya çıkarılan yöntemin bilim dünyası için büyük bir atılım olabileceğini ifade etti. Gliserolün suyu bir arada tutma özelliği olduğunu belirten Mascali, bu şekilde Rosalianın vücudunda halen su bulunabileceğini belirtti. Ancak Rosalianın vücudunu 90 yıldır çürümeye karşı koruyan bu yöntem, yavaş yavaş etkisini yitirmeye başladı.
Bilim insanları mumyanın çürümesini engellemek için Rosalianın kanını çinko sülfat ve klorür ile zenginleştirirken, çürüyen yanaklara eterde çözülen parafin enjekte etti.
 
her nefis ölecektir ancak herşeyi 7 kudretinde tutan allah bakidir ölümsüzdür
 
Her güzellik birgün toprağa karışır bu yazgı değiştirilmemeli O güzelliği hatırlatacak video ve resimler hatırlarda kalır. Balmumu ile dondurularak bu yazgıyı durdurmak bence doğru değil
 
bana kalırsa Rosalia orda eziyet çekiyordur onun yeri topraktır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst