7.5 kw surucu ıle 11kw motor surebılırmıyım?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Katılım
11 Ocak 2008
Mesajlar
555
Puanları
1
elımde controltecnıgues marka surucu var 7.5kw 11 kw motor surebılırmıyım meak edıyorum suresem neolur?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
hayır arkadaşım çünkü 11kw maximum yükte çekeceği akımla 7,5 kw yükün çekeceği akım aynı değil .invereterlerin bağzıları zaten programları 7.5kw tan yukarı parametre girmene müsade etmez,eden olursada hasar görür.
 
arkadaşım hani trafolarda P1=P2 diye bir kural vardır ya
motora takacağın sürücü ya motor gücüne denk yada motor gücünden yüksek olmalıdır.Eğer bu olmazsa motorun çekeceği akımı sürücü kaldıramayacağından sürücü ilk önce akım hatasına geçecek ardında eğer akım limitlerinide geçip de koruma devresini ve zamanını aşarsa sürücün zarar görecektir.
Kolay gelsin
 
Şöyle bir durum var 11 kw motoru 7.5 kw gücünde çalıştıracaksan 7.5 kw'lık sürücüyle çalıştırabilirsin ama verimin çok düşük olur, akım kayıpların fazla olur sayacın fazladan çalışmış olur.Sürücü, moturun herhangi bir atelet yada yük altında yavaşlama yaparken dc baradaki şişmede sonucu sürücü arızaya geçebilir ve yanabilirde .Kullanabilir ama sakıncalı bir uygulamadır.Motordan'da 11 kw'lık güç almanız imkansızdır
 
11kw motorun sürdüğü yüke bağımlı olarak değişir.Eğer fan pompa yükü ise , sürebilirisin.Control techniquesin hangimodeli ?
 
sk modelı panoyu yapıom sürecem bakalım neolcak potla ayar yapıcam hız ayarı cok hızlı cevırmem bende napalım motor kırpıntı motoru yuk fazla yok üzrınde !
 
11 kwlık sürücü yanmıştı.Eimde yedeği olmadığı için mecburen riske girerek yaklaşık 12 saat boyunca 4kwlık sürücüyle11 kw motoru tahrik ettim.Geçensüre zarfında 11 kw sürücü temin edilince yeniden sisteme adapte etmiş olduk.Sonuç olarak 4kwlık sürücüden olmuştuk ama proses durmadığından milyarlarca zarardan kurtulmuş olduk.
 
Kırpıntı motoru ise sürebileceğini düşünüyorum hızlanma yavaşlama sürelerini biraz uzun tut akım hatalarına karşı.Bir sıkışma olmadığı sürece 11kw 'lık motordan yaklaşık 7.5 kw'lık bir alarak kullanmış olursun
 
çok kayıp yaşarsın diyen arkadaşları anlamıyorum. motorunu 7,5 kw güce kadar besleyebilirsin. ötesine geçtiğin an hata verir sürücü. Konu bundan ibarettir
 
11 kw motorun 7.5kw da çektiği akım. 7.5kw moturun tam güçte çalıştığı akımdan fazla bir akım çeker.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,847
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst