7.5 KW Hidroforlar direk yol verme ve termal değerleri.

Mnxc

Üye
Katılım
14 Tem 2020
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
28
3 adet 7.5kw hidrofor motoru sıralama Rolesi vasıtasıyla yildiz üçgen olarak çalışıyor.



Üçgene geçiş yaptıktan 5-10 saniye sonra yeterli basınca ulaşiliyor ve devreden ayriliyor. Günün büyük bolumunde bu şekilde 15 saniye çalış 1 dk bekle şeklinde.

ADP motorlara yakın ve demarajlari kaldira bilecek yeterlilikte

Bu motorlara üçgen yol vermek termal açıdan bir değişiklik yapar mı ?

Çoğu zaman motor yıldızdan üçgene geçtiğinde basinca ulaşılmış oluyor. Üçgene geçip kapaniyor. Bu kadar sık devreye girip çıkan motorlar icin bilgi ve tecrübelerinize talibim. Teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Hıdrpoor tankınızda, hava olmıyabilir. Böyle durumlarda, motor, bir fıncan su alsanda calısır ve hemen durur. Hava basmanızı önerirrim.
 
Gecenlerde bir arkadasimin ricasi ile arizasina baktigim hidrafor sematik ektedir, devre de 3 adet pompa ve 3 adet farkli basinc araliklarina ayarli basinc salterleri bulunuyor,
 

Ekli dosyalar

  • image.jpg
    image.jpg
    382.7 KB · Görüntüleme: 41
Basinc salterinin ayar vidasindan basınç ayarını arttırıp çalıştırmayı deneyin
 
Benim düşüncem 1 dk bekle 15 sn çalışma sağlıklı bir çalışma değil.Bunun yerine 1 adet hız kontrol cihazı ile 3 pompayı devreye alabilirsiniz. PID yaparak daha düzgün bir çalışma elde edebilirsiniz.Enerji tasarrufu pompalarda eş yaşlanma da gibi avantajlarınızda olur.
 
Tek sürücü ile 3 motoru surebilmenin kumanda veya güç devresi varmı elinizde .
 
tek sürücü ile 3 motor sürersin ama ;
1) 3 motor aynı anda çalışacaksa 3 motorun toplam gücü sürücü gücünü geçmiyecek.
7,5x3=22,5kw eder 30kw sürücü gerekli.


2) 3 motor ayrı ayrı çalışacaksa çıkışa kontaktör bağlayarak ve sürücüden önce kontaktörün devreye girmesini sağlaman lazım
7,5 kw sürücü ile sürücü gücünü geçmemek kaydı ile istediğin kadar motoru sürebilirsin 2 motor aynı anda DEVREYE GİRMEYECEK.

her iki şartta motor girişlerine termik bağlamak gerekmektedir ki sürücüye zarar gelmesin .

64 tane motoru 5kw lik 4 adet sürücü ile kontrol ediyoruz.

kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,327
Kullanıcılar
449,857
Son üye
Bluent

Yeni konular

Geri
Üst