67 bin kişi hakkında suç duyurusu yapıldı kaçak elektrikte rekor Güneydoğu'nun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
onlar bizim sırtımızdan geçiniyor,onların kaçak kullandığı enerjinin faturasını da biz gibi gariban vatandaş ödüyor o hırsızlara hakkımı helal etmiyorum.
 
arkadaşlar sağ sol çatışmasında zarar görenler bizler kral gibi yaşayanlar bu ülkede elit grup ülkenin tamamını gandi yaparken zarar görenler hep bizler olmuş birde takım parti tutarak tartışmış birbirimizi yıpratmışızdır birileri bir parça pirzola atarak önümüze bizleri birbirimize düşürerek kendileri tosunun tümünü yürütmüştür aynen anlattıklarımda olduğu gibi birileri yine enerjinin kaymağını götürürken burada birbirimize sen hırsız sen kaçak sen göçek hakkımı helal etmiyom kelimeleri ile yine kendimizi eziyoruz bankaları boşaltarak bu gariban insanları 1 ekmeğe muhtaç et tüp odun kömür alamayacak duruma getir sıcaksızlıktan zatüreye yakalat siz klimalarda soğurken bunlar yansın malın çoğunu deveyle götür sonra kalk birde reklam yap kaçağın çoğu doğuda çocuğuna tüp olmadığı için sabah okula giderken yumurta kıramayan aldığı kışlık odunu ödeyemediği için oduncunun kendisine küfür ve hakaret ettiği garibana siz hakkınızı helal etmeyin tuzu kurular kaldıki sadece parası olanların kullanabildiği enerji olsa idi elektriği sadece zanginler kullanırdı yeşil pasaport ve kıyak emeklilik gibi doğuş ve yaratılıştan hakkım olan barajdaki suyu kullanarak elektrik üretip evime kadar getiren sonrada sen sadece 3 lamba ve buzdolabı çalıştırabileceğin kadar paha biçilmez bir duruma getirip kendisi plazalarda soğuyanlara asıl ben hakkımı helal etmiyorum
 
Doğudaki vatandaşın dağın başına ev kursun yüzbinlerce mezra oluştursun sen buna seyirci kal, üstüne üslük buralara elektrik,su ver. Güvenliğini sağlayama sonra ekmeğini,suyunu,ununu,şekerini aile ferdi kadar karneyle ver,özgürlüğünü kısıtla. Dağ başına ev kuranlardan çocuklarının km'lerce uzaktaki okula gitmesini bekle,okul açma yada okul aç öğretmenin gitmek istemesin netice olarak eğitimsiz öğretimsiz bir nesilin oluşumuna seyirci kal, üstüne üstlük bolbol çocuk yapın de, istihdam sağlama, vatandaşı hint keneviri,haşhaş ekmeye kaçakçılık yapmaya zorla. Yabancı ülkelerin uyuşturucu trafiğini pkk üzerinden sağlasın,bu parayla pkk'nın silah aldığı ticaret yaptığı ülkelere büyük para akışı olsun,pkk bu dağ yerleşimindeki cahil gençleri sürekli toplaya dursun bu büyük çark böyle döne dursun bizde bu terör ne zaman bitecek diye bekleyelim, bu terörde,bu hırsızlıkta bu başıbozuklukta bitmez.
Doğu halkı fakir ekmek bulacak parası yok diye yapılan hırsızlığa göz yumulamaz,haklıymış gibi gösterilemez, burda suç ve suçlu bellidir vebal onların boynunadır...
 
Bu konu forumun amacı dışına çıkmış, bence kilitlenmeli veya tamamen silinmeli. Benimde bu konuda çok söyleyeceklerim var, ama bence bu foruma yakışmayacak.Yine de yazacağım.
Doğuyuda çok iyi tanıyan birisi olarak yazıyorum. Doğudaki sorunun ana kaynağı aşiret ve ağalık sistemidir. Doğu hala orta çağı yaşıyor. Açlıkla yüzyüze olan insanlar, çocuk yapmayı kendi hayat sigortaları olarak görüyorlar. Şu mevsimde, egede,karadenizde,akdenizde hangi ilçeye gitseniz doğulu işçileri görürsünüz. 3 gün önce böyle bir yeri ziyaretten geldim, doğulu işçiler 22 TL. kelle başı, kadın erkek çocuk çalışıyorlar.
Adamın 10 çocuğu var, karısı ve kendisi 12.. 246TL.günlük gelir, 3-4 ay çalışıyor..20-25 bin TL. götürüyor ve evin reisi bu parayla ikinci karıyı alıyor...Çocuklar ise, SALDIM ÇAYIRA MEVLAM KAYIRA.
Ondan sonra çocuk, terörist oluyor..
Ahhh diyorum...Günlerce yazsam, fark etmez,
Biz onlara ne kadar destek versek boş.Bunları okutup eğitmeye devletin gücü yetmez, onların üremelerinin hızına devlet yetişemez.
Hürriyet gazetesinde yazılmıştı, bence de bölünüp yolu ayırmanın zamanı gelmiştir...Gerisini onlar düşünsün.
 
ohhh kebap biz çalışalım , kaçakların parasını biz ödeyelim,yok arkadaş bu devlet haddinden fazla sosyal ,herkese haddini bildirmek lazım
 
Konu içeriği, amacından sapmaya başladığı için konu kapatılmıştır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,258
Mesajlar
916,273
Kullanıcılar
450,082
Son üye
halefly

Yeni konular

Geri
Üst