600 m mesafedeki 10hp motoru solar ile kullanmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Voltline
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Voltline

Üye
Herkese merhaba, iyi çalışmalar. Kuyu etrafında panel kurulumu imkansız olduğundan dolayı müşterim evinin çatısında panel kurulumu istemekte fakat ev ile kuyu arasında 600m mesafe var. Maliyet açısından NAYY 3x50 alu kablo kullanmayı düşündüm. Gerilim düşümü hesabında yaklaşık 8v bir düşüş yaşanıyor. Bunun yanı sıra solar sürücü ile 10 hp motor arasında 600m mesafeden dolayı harmonik oluşacağını da öngörüyorum. Bu sistemi nasıl çalıştırabilirim bir bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ? Motorun yanında bir filtre kullansam sorun çözülür mü? Filtre önerilerine de açığım.

Bu kadar uzun mesadefen klasik kumanda ile bile motor beslemek çok sıkıntı . Sizinde belirttiğiniz gibi sürücülere belli mesafelerden daha uzun kablo bağlanması tavsiye edilmiyor , çeşitli sakıncaları var . Bağlanacak filtrenin bu duruma şifa olacağını da sanmıyorum . İmalatçı firmadan görüş alsanız büyük ihtimal onlarda olmaz der . Sürücüyü motor yanına götürüp DC beslemeyi uzun mesafeye taşısanız gerilim düşümünüz fazla olur . Bence bu projenin malesef uygulanabilirliği yok anlattığınız hali ile .

Pompa Motor gücü doğru hesaplanmış mı?
Motor gücü düşürme imkanı varsa voltaj düşümü azaltılabilir.
Onuda hesaplamak içinde kuyu derinliği,maksimum basma yüksekliği , ortalama su debisi gibi değerler lazım.

İlave: Su eve 600 metrelik su borusu ile geliyorsa boru çapıda kablo çapı gibi düşük hesaplanmış ise bu çözümde işe yaramaz. :)

Son düzenleme:
Herkese merhaba, iyi çalışmalar. Kuyu etrafında panel kurulumu imkansız olduğundan dolayı müşterim evinin çatısında panel kurulumu istemekte fakat ev ile kuyu arasında 600m mesafe var. Maliyet açısından NAYY 3x50 alu kablo kullanmayı düşündüm. Gerilim düşümü hesabında yaklaşık 8v bir düşüş yaşanıyor. Bunun yanı sıra solar sürücü ile 10 hp motor arasında 600m mesafeden dolayı harmonik oluşacağını da öngörüyorum. Bu sistemi nasıl çalıştırabilirim bir bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ? Motorun yanında bir filtre kullansam sorun çözülür mü? Filtre önerilerine de açığım.
güzel insan, değerli @fahri yetiş ustamızın dediği gibi konuyu biraz irdeleyelim, ben sesli düşüneyim sen eksikleri tamamla.
1- ev ve kuyu arası 600 m (cepte) ama su nereye gidecek? tarlaya mı eve mi? (sıkıntı)
2- gerilim düşümü 8 volt demişsiniz ama nerede? AC hatta mı? DC hatta mı?(sıkıntı)
3- sürücü ve motoru (pompa) karı koca dersen ayrı yataklarda olmamaları mutluluk açısından pek sağlıklı olmaz, mümkün mertebe aynı yatakta yatmalılar. (sıkıntı)
4- bir kuyumuz var (cepte) ama kaç metrede su var? (sıkıntı) pompa kaçlık? (sıkıntı) boru kaçlık (sıkıntı)
5- filtreden söz etmişsiniz, bu filtre amca ne iş görecek (hiç belirtilmemiş büyük sıkıntı)
6- 10 hp motorumuzun endamı nedir? (hani dalgıçtır, salyangozdur filan) ve hatta 220 ? 380? amper? (sıkıntı)
şimdi sıkıntılar kısmına "açıklıklar/açıklamalar" gelirse belki kablonuz işe yarayabilir değil mi?

Müşteri kuyuya 10hp yeni motor takacağını belirtti. Kuyudan suyu depoda biriktirip hem evini beslemek hem de tarlasını sulamak istiyor. Gerilim düşümünü AC kabloya göre hesapladım. Sürücü ile motorun aynı yatakta olması için 600m'yi DC kabloyla götürmek gerekiyor fakat bu sıkıntı. Filtre ise harmonikleri bastırmak için bahsetmiştim.

Müşteri kuyuya 10hp yeni motor takacağını belirtti. Kuyudan suyu depoda biriktirip hem evini beslemek hem de tarlasını sulamak istiyor. Gerilim düşümünü AC kabloya göre hesapladım. Sürücü ile motorun aynı yatakta olması için 600m'yi DC kabloyla götürmek gerekiyor fakat bu sıkıntı. Filtre ise harmonikleri bastırmak için bahsetmiştim.

için 600m'yi DC kabloyla götürmek gerekiyor
güzel insan, 250 gram aklı olan 600metreye dc götürmez. yine zibilyon tane cevapsız soru soruyorsun.
depoyu yeni öğreniyoruz. kapasite bilgisi yok (sıkıntı) boru çapı yok (sıkıntı), hala 10 hp motor, bilgisi yok (sıkıntı) hadi motor AC de 220/380 ? (sıkıntı) elimde bir tane sürücü amca var, bilgisi yok (sıkıntı)
sen sıkıntıların listesini çıkar istersen filtre en sona kalsın, belki lazım olmaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
131,473
Kullanıcılar
455,394
Son üye
ADS11

Yeni konular

Geri