Hakko operator panellerde de sorun yaşamazsın. Tecrübeyle sabittir.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Endüstriyel otomasyon, sürücüler, proses cihazları burda siemens fiyatları var delta içinde herhangi bi bayisinden fiyat kataloğu edinebilirsin

o kadar delta op kullandım hiç problem yaşamadım şimdiye kadar 1 seneyi doldurmadan arızalanıyo falan demişsin anlamadım , hele dop b serisi 10 numara paneller ama istersen easy wiev i de deniyebilirsin onlarlada bi problem yaşamadım gayet kullanışlı :: OZDISAN ELEKTRONIK :: Türkiye 'nin en büyük komponent distribütörü adresinde iletişim bilgileri var telefonla fiyat alabilirsin..... deltayı her türlü tek geçerim :)
 
Vipa operatör panel çok fazla kullanmadım ama üst modellerinde Windows CE olduğunu biliyorum. Bunun programlanması için zenon diye bir yazılım kullanılıyor ve oldukca kazık, kullanımı zor, yanılmıyorsam lisanslı da. Ayrıca Windows CE li panellerde açılış süresi de diğerlerine nispeten uzundur. Ve fiyatları da oldukça pahalı. Yeni serilerinde IO lu modelleri varmış diye duydum.

Delta kullanmadım hiç. kullandığımda yorum yazarım.

Siemens ve omron da kullanmadım ama çok basıt ozelliklere sahip panellerinin cok garip fiyatları olduğunu biliyorum.

Lg panel kullandım. Kullanımı oldukça basit. Bana göre fonksiyonları çok zayıf. Artı görüntüsü de kötü. (pmu serisi) kasası çok büyük ekranı üzerinde küçük kalıyor. Ve de dünyanın parası.

Easy wiew, sadece fiyatı uygun olduğu için kullanılabilir.

Ben Hakkoyu öneririm neden?

—Japon markası ve bu firma sadece operatör panel yapıyor.(Zaten ilk endüstrıyel anlamda operatör panel üreten de bu firma)

—bütün panellerinde en az iki port var. RS232 ve RS422/485 Bir portundan PLC ile haberleşirken, diğer porttan Isı sıcaklık rölesi ile, inverterler ile driverler ile haberleşebiliyorsunuz. Modbus protokolüne sahip, ne gibi ekipman varsa 32 adete kadar aynı porrtan haberleşebilirsiniz. Bu size paneli gateway olarak kullanabilme imkanı sağlıyor. İnverterlerden veya ısı sıcaklık kontrol rölesinden gelen datayı plc ye aktarıp işleyebiliyorsunuz. Aynı şekilde plc den gelen datayı da invertere yazabilirsiniz.

—Bütün serilerinde fiyatları piyasadaki muadillerine nazaran uygun. Ekonomik serileri V606 hayli uygun.

—Minimal boyutlara sahipler,

—Ayrı lisanlı bir yazılım veya Windows CE falan kullanmıyor. Programı ücretsiz. Tüm modeller için aynı program kullanılabilir.

—Kendi Sram i sayesinde, Plc nin yükünü hafifletmek amaçlı, Makrolar ile ufak programcıklar yazabilirsiniz. Operatör paneli içindeki kalıcı hafızaları kullanabilirsiniz. (özellikle reçete yapmakta plc deki bir sürü teferruattan kurtuluyorsunuz). Ayrıca IO kartı da takılabilme özelliği var. (bütün ürünlerde)

—Alarm fonksiyonları, mesaj görüntüleme, grafik çizdirme, veri örnekleme bunları saymıyorum.

—Multi language özelliği ile 8 farklı dilde proje yapılabilir.

— Bütün modellerine yazıcı takılabilir. Üst serilerde özel yazıcı portu var. Veya usb yazıcı bağlanabilme imkânı da var.

—Yine üst modellerinde (V7 serisi), ethernet portu var. Ağ üzerinden program atabilir veya çeklebilirsiniz. İnternetten, Tellus adlı program ile paneli uzaktan görüntüleyebilir, değişkenleri izleyebilir, değerleri değiştirebilir, butonlara basabilir ve bütün sayfalara kumanda edebilirsiniz. (Bu özellik çok eğlenceli.)

—V7 serisinde, ses kartı, video kartı takabilir, video kamera görüntüleyebilir, capture alabilir, müzik yürütebilirsiniz. Profibus, devicenet, melsecnet için haberleşme kartı takabilirsiniz.

—V7 serisinde Compact flash karta yedekleme yapabilir, kaydedilmesi gerekli verileri ölçümleri .csv formatında kaydedebilir veya hafıza arttırma amaçlı kullanabilirsiniz.

Şimdilik aklıma gelen özellikler bunlar. Bir de V8 serisi var. Onu anlatmıyorum. O uzun hikaye. Ama kısaca anlatmak gerekirse yukardaki özelliklerin hepsine sahip. Artı 8 farklı plc ile haberleşebilir,
Artı farklı buton fonksiyonları (mesela butona on-delay, off-delay timer
ekleyebilirsiniz.)
Artı usb girişinden klavye mause takabilir. Usb bellek kullanabilirsiniz.
Artı Siemens plc lerle 187.5k MPI dan haberleşebilirsiniz.
Artı kameraları 12 milyon renk ve 30fps hızda görüntüleyebilirsiniz.
Artı 12.5MB proje hafızası ve 512K Sram.
Artı falan filan…
 
CIMON marka panelleri tercih edebilirsin yada LS/LG ürünlerini..
 
merhaba arkadaşım ben hakko monitouch kullanıyorum aynı zamanda trakya bayisiyim hakkolar hem kullanım olarak kolay hemde kalite olarak mükemmel cihazlar bu güne kadar bana müşterilerden gelen cihazların genel sorunu kullanıcı hatası yumruğa mazuz kalma başka bir problem hiç çıkmadı kullanmanı tavsiye ederim software indirebilirsin benim siteden ilgilenirsen yardımcı olurum

Hakko paneller hakkında bilgileri bulabileceğiniz sitemiz ayrıca Yazılımıda sitemizde mevcut...

www.2aelektronik.net
 
Son düzenleme:
Yasin bey sitenizde software i bulamadım,ilğilenirmisiniz.Fiyat ve özellik olarak easy view ile
karşılaştırımısıın. Teşekkürler,kolay gele
 
Yasin bey verdiğiniz linkte sadece katalok ve kullanma klavuzları görüyorum
proğramı nereden download edebilirim. ayrıca kablo şemasınada ihtiyacım var.

Teşekkürler
 
Yasin bey. Sitenizi gezdim ve ilgilendiğim operatör panelleri var fakat fiyat ve software bulamadım.mümkünse fiyat listenizi ve software yi bulabileceğimiz bir link yaparmısınız trakyada ikamet ediyorum.
 
Pro-face kullanmanızı tavsiye ediyorum. Çok kaliteli. Biraz araştırma yaptım. Dünyanın en büyük HMI üreticisiymiş... Bir fabrikada 18 yıl çalışan panelini gördüm.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,847
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst