5+1 Ses sistemimdeki soruna yardımcı olabilecek birileri var mı?

Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Benim elektrik ile ilgili pek bilgim yok yani yazdığınız özel kelimeleri pek anlamıyorum biraz okurken kafam karışıyor ne yapacağımı tam kestiremiyorum :) Size resimlerinide atayım belki daha net anlaşabiliriz tekrar teşekkür ederim.

Ses sistemi normal prize takılı haldeyken (pc bağlantısı yapılmadan ve tüm hoparlör jakları takılı iken) şase sesi denilen sesi çıkarıyor.
Resimdeki Front R jak girişine hoparlörü taktığımda tek başına yüksek ses veriyor ve bir sorun olmuyor.
Front R'yi çıkarıp Front L'ye taktığımda müzik çaldığı halde sadece şase sesi geliyor. Yani Front R'den ses gelmesini sağğlamak için Center, Rear L yada Rear R ye bir hoparlör daha takmam gerekiyor takıncada Hem Front L'den Hemde taktığım diğer hoparlörden şase sesi geliyor.
EFENDİM BU KONULARDA ÇOK BİLGİNİZ OLMADIĞINI SÖYLEDİĞİNİZ İÇİN YAŞADIĞINIZ SIKINTILARI NEDENLERİ VE MÜMKÜN ÖLÇÜDE TANIMLARI ANLATARAK KISACA YAZMAYA ÇALIŞAYIM;
1)AMFİNİZİN BAĞLI OLMADIĞI HALDE SES ÇIKARMASI(DİSTORSİYON):Amfinizde ses çıkış entegresi olarak TDA 2030A kullanılmış.Bu seri entegrenin distorsiyonu %0,1 e yada başka bir ifadeyle 15-20dB seviyesinde çıkar.Distorsiyon dediğimiz şey sizin ŞASE SESİ olarak tanımladığınız ses'e denir ve sesi açtıkça artış gösterir.Öte yandan anfiniz AB SINIFIDIR ki bu da bu sesin fazla olmasının diğer sebebidir.peki bu sınıf nedir diye soracak olursanız;kafanızı fazla karıştırmadan şöyle yazayım;öncelikle genel olarak amfiler 3 sınıfa ayrılır A,AB,D...A sınıfı amfiler çok akım çeker ve ısınır ancak ses kalitesi bakımından lambalı amfilerden sonra ilk sırada yer alır. Tercihen tiz ve midrange gibi kalite söz konusu ürünlerde kullanmak daha mantıklıdır. AB sınıfı amfiler en çok kullanılan ve tercih edilen amfiler. Hem A class a göre daha az akım çekerler hemde daha fazla güç üretirler. D class amfiler çok daha az akım ile yüksek güç üretirler.ses kalitesi yönünden zayıf oldukları ve bant aralığı Alt frekansları daha iyi verdiği için genelde woofer ve subwoofer larda kullanılırlar.
Şimdi gelelim distorsiyon sesinin gelme nedenlerine.Yukarıda da yazdığım gibi anfi entegreniz bu sesin nedenlerinden biridir ve her amfide hissedilebilir.Eğer ses ayarınız kısık olduğu halde distorsiyon hala yüksek bir seviyede ise ton kontrol katı yada amfi katındaki giriş kondansatörleri hasarlıdır ki tamir gerektirir.Distorsiyonun Bu kadar yüksek oluşunun diğer nedeni ses girişinin şase ile temasıdır.Bunuda uçlarınız tamamen bosta olduğu için söylüyorum ve buda yine Bakım gerektirir.Tüm bunlar dışında hoparlor direnciniz ne kadar düşükse bu sesi o kadar yüksek duyarsınız.Ama ses çıkışında bu gürültü kesiliyor yada hissetmiyorsanız kendinizi bu ses ile yormayın..
2)HOPARLOR BAĞLANTISINDAKİ SORUN:Bakın bu amfiler 3 entegreden oluşuyor.Bu entegrelerden 2 tanesi normal çıkışlarınızı diğeri subwoofer çıkışlarınızı sürer.Normal çıkışlarınızda kendi arasında ön,arka ve center olarak ayrılır.Sub wooferın bağımsız olmasının nedeni üst ve alt frekansının çok düşük seviyelerde kalmasıdır.Şimdi sizin cihazınıza gelirsek kanallar bölüntülenirken hoparlor devreleri şaseleri de bölüntülendiğinden muhtemelen şase döngüsündeki eksiklik nedeniyle bu durum oluşuyor.diğer ihtimal sesin kaynağındaki ayarlar ile ilgili eksiklik olabilir.ilk mesajda yazdığım pc ayarı gibi mesela.bu durum biraz daha karışık ve ablatması zor.Herşeyden önce siz anfinizi surraund olarak mı yoksa stereo yani normal iki kanal olarakmı süreceksiniz.En iyisi front L ve R girişlerne cihazı bağlayın ve aynı şekilde front L ve R çıkışlarından sağlıklı sonuç alıp almadığınıza bakın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,181
Mesajlar
915,676
Kullanıcılar
449,948
Son üye
ugur666

Yeni konular

Geri
Üst