5º adım ile hareket

Katılım
27 Kas 2008
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
39
cameraemc1.jpg


merhaba,

step motor veya servo motor kullanarak yapılabilineceğini düşündüğümüz bir cihaz ile ilgili olarak fotoğrafta görmüş olduğunuz probu o açıda kendi ekseni etrafında minimum 5º adımlarla 360º döndürmek istiyoruz (prob ölçü aletine monte edildiği için ölçü aletiyle beraber dönecek)

çalışma şekli kısaca şu şekilde olacak;
prob fotoğrafta görüldüğü gibi 57º açı ile duracak. probun takılı olduğu ölçü aleti bağlantı aparatıyla direk motor miline veya redüktöre uygun bir kaplin yardımı ile bağlanacak. arkadaşımızın bilgisayarda yazacağı programla RS232 protokolü ile motor sürücüye hareket komutu gönderdiğinde motor istenilen açıyla (5º, 10º, vs... 5º ve katları şeklinde) dönecek ve bir sonraki komuta kadar bekleyecek... böyle bir sistemde kullanılacak malzemeler hakkında bilgi verebilecek, sistemi kuracak veya kurabilecek kişilere ulaşmamızı sağlayacak arkadaşlar konuyla ilgili bilgi verirse sevinirim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
forumda step motor sürücü kartları dizaynı yapan arkadaşlar var yazıyı gördükleri takdirde yardımcı olacaklardır. Servo motorla isterseniz yardımcı olabilirim
 
bu islerle ilgilenen bir arkadasin mailini vereyim isterseniz size yardimci olacaktir.
[email protected]
bu adresten kendisine ulasabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,864
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst