477MCM Hawk çok telli iletkenin endüktansını nasıl hesaplarım?

kdrzkn

Üye
Katılım
20 Ara 2011
Mesajlar
6
Puanları
1
Ya arkadaşlar 477MCM Hawk çok telli iletkenin endüktansını nasıl hesaplayacağım. Hat 55km, 66kV luk 3 fazlı bir hat. Aslında hesabı demet(bundle) iletken hesabına göremi yapmak lazım yoksa yalnız iletkenmiş gibi mi düşünmek lazım.Bu çok telli iletkenler bundle(demet) iletkenmidir. Bide bu hava iletkenlerine niye kuş ismi koymuşlar. Hocaya bunu bi sordum sormaz olsaydım demediğini bırakmadı. Lütfen bi kişi aydınlatsın beni.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
ikayserili çok sağol verdiğin örnekten anladımk demet iletken olarak kullanmıyacagız. aceba bu resimin bulunduğu kitabı veya tip projeyi nerden bulabilirm bayağı işime yarar birşeye benziyorda.
 
ikayserili çok sağol verdiğin örnekten anladımk demet iletken olarak kullanmıyacagız. aceba bu resimin bulunduğu kitabı veya tip projeyi nerden bulabilirm bayağı işime yarar birşeye benziyorda.

ben bunu kitaptan almadım. örneklerin olduğu bi pdf vardı oradan kestim.
 
ya arkadaşlar bu direklerin boyunu travers mesafelerini falan içeren düzgün bi kaynak yokmu. aradım taradım işe yara bişey bulamadım.
 
Bu konularda kaynak maalesef çok fazla değil gibi. Yada ben karşılaşmadım. Atilla Yunusoğlu'nun kitabı var. Ona bir bakın derim.
 
ben kıbrıstayım. maalesefki bu memlekette kitap bulmak öyle zorki. Türkiye de hangi şehirde olursan ol 1 günde ulaşır kargo. Buraya 1 haftada ancak gelir. 2 hafta içinde ben bu projeyi hazırlamalıyım yoksa mezun olamıycam. Bu direk seçimi, iletken seçimi falan neye göre nasıl yapılacak adam akıllı bi döküman bulamadım. En basitinden hattın endüktansını hesaplıycam bu defada traverslerin uzaklığı dolayısıyla ne GMD hesaplayamıyorum.Nasil iş anlamadım gitti.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,801
Kullanıcılar
449,984
Son üye
riki35

Yeni konular

Geri
Üst