45 kw dalgıç motoru üçgene geçerken kontaktörde aşırı bir titreme oluyor...

sn elromandan
kontaktör bobinleri 220v ise bunları 380 v ile değiştirin.kumanda geriliminizi buna göre bağlayınız. sanırım sorun çözülecektir. kolay gelsin.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
merhaba arkadaşım aynı sorun gemide benimde başıma geldi iki ayrı jeneratör jenaratörler 600kW 2 side birbirinden bağımsız 90kW lık hidrolik pompalarını besliyorlar ve dediğin gibi kontaktörde çok titreme oluyordu sorunun jenaratörün (AVR) otomatik voltaj regülatörünün stabilitesinin ayarından olduğunu buldum. Seninde anladığı kadarıyla bu sorun gerilim düşümünden kolay gelsin...
 
Trafonun nötr ucu iyi bir topraklama gerektiriyor.Topraklama yapılmazsa, kumanda sisteminde voltaj düşmesi oluyor.
 
selam arkadaşlar bu sorun benimde başıma çok geldi maliyet biraz yüksek olabilir ama kumanda devresini basit bir ups ile beslediğimiz takdirde sorunun çözüleceği görüşündeyim büyük ihtimalle üçgene geçiş sırasında demenaj akımındaki artış voltaj düşümüne sebep olmakta ve kontaktör çekip bırakmaktadır.
 
eğer ki bunların hiç biri işe yaramıyorsa, nötr de yetersiz olabilir...
benim bölgemde 7,5 ile 65 kw arasında 120 adet dalgıç motor var...
devrendeki nötr den bir uç çıkar ve yakında bulunan bir çeşmeye, betona bağlı olan bir inşaat demirine yada bir topraklama çubuğuna bağla sorunun çözülecektir...
 
motor üçgene geçişte aşırı akım çektiği için gerilimi düşümü oluyor olabilir. kontaktörün uçlarına bobin geriliminin 1.43 katı kadar büyük 50 MF lık bir kondansatör bağlayıp deneyebilrisin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,761
Kullanıcılar
449,976
Son üye
ARALSAN

Yeni konular

Geri
Üst